Ministrul Apararii: Noi Actiuni foarte IMPORTANTE pentru Romania, in Contextul Razboiului din Ucraina

Ministrul Apararii aduce in atentia a milioane de romani o serie de actiuni foarte importante, despre care ar trebui sa stie oamenii.

Ministrul Apararii Noi Actiuni IMPORTANTE Romania Contextul Razboiului Ucraina

Ministrul Apararii vorbeste in mod oficial despre actiunile de ultima ora care au legatura cu Romania, in contextul razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr aduce in atentia noastra intalnirea cu omologul sau francez, despre care a discutat situatia razboiului de la granitele tarii noastre, dar si despre NATO.

Ministrul Apararii ne aduce in atentie cat de importanta este colaborarea dintre Romania si Franta, in special in contextul razboiului din Ucraina, dar separat vorbeste inclusiv despre vizita pe care o face in Austria, acolo unde va discuta cu omologul sau austriac, in esenta, despre aceleasi probleme.

“Am avut o convorbire foarte bună cu omologul meu francez, Sébastien Lecornu, despre cooperarea Romania – Franta în domeniul militar și despre sprijinul pe care țările noastre îl acordă Ucrainei, în susținerea eforturilor de apărare împotriva agresiunii ilegale a Federației Ruse. Cu această ocazie, am salutat contribuția pe care Franța o are la consolidarea flancului estic, prin asumarea conducerii Grupului de luptă al #NATO de pe teritoriul României, dislocat la Cincu.

Ministrul Tîlvăr a reiterat solidaritatea României față de Ucraina și importanța continuării sprijinului internațional către statul vecin. A evidențiat eforturile țării noastre pe dimensiunea continuării instruirii militarilor ucraineni în cadrul misiunilor EUMAM UA a Uniunii Europene şi INTERFLEX, condusă de Marea Britanie.

Oficialul român a salutat recenta semnare, la Paris, de către președinții Macron și Zelenski, a acordului-cadru de cooperare în domeniul securității între Franța și Ucraina. Cei doi miniștri au abordat și aspecte referitoare la nivelul relațiilor militare bilaterale româno-franceze, precum și cooperarea în cadru aliat și în cel oferit de Uniunea Europeană.

Ministrul Tîlvăr a reiterat importanța exemplelor concrete ale solidarității aliate în fața provocărilor generate de atitudinea agresivă a Federației Ruse în zona Mării Negre. Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, va efectua joi, 22 februarie, o vizită de lucru în Republica Austria, la Viena, la invitația omologului austriac, Klaudia Tanner, cu care va avea o intrevedere.

Programul oficial mai cuprinde o vizită la Muzeul de Istorie Militară din Viena şi discuții cu ambasadorul României în Republica Austria, Emil Hurezeanu. De asemenea, ministrul Tîlvăr va depune o coroană de la flori în cadrul unui ceremonial militar organizat la Cimitirul Central, Parcela Eroilor Români.”