Ungaria este Piedica IMPORTANTA in Aderarea Romaniei la Schengen in Totalitate in 2024

Ungaria este una dintre piedicile foarte importante pentru aderarea Romaniei la Schengen in totalitate in 2024, iata de ce situatia se complica.

Ungaria Piedica IMPORTANTA Aderarea Romaniei Schengen Totalitate 2024

Ungaria ar urma sa fie piedica principala si importanta in procesul de aderare al Romaniei la Schengen in cursul anului 2024, iar asta pentru ca, dupa cum ne spune europarlamentarul Renew Europe, Vlad Gheorghe, de la 1 iulie guvernul lui Viktor Orban va prelua presidintia Consiliului Uniunii Europene, iar situatia se va complica pentru tara noastra.

Ungaria nu a oferit pana acum acelasi ajutor precum alte tari din Uniunea Europeana, pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar cum consiliile JAI cu potential important pentru ridicarea controalelor la granitele terestre, vor avea loc sub viitoarea presidintie, e greu de crezut ca vom primi ajutorul de care avem nevoie de la maghiari.

Ungaria a anuntat public ca va sustine aderarea Romaniei la Schengen in continuare, chiar si pentru ridicarea controalelor la granitele terestre, insa Viktor Orban are are planuri, asa cum am mai vazut in alte randuri, deci e de asteptat ca sustinerea tarii noastre sa nu fie chiar unul dintre elementele principale ale politicii sale.

“Reuniunea din 4-5 martie este penultima din această președinție belgiană, urmează un ultim JAI în iunie, când sunt și alegerile europene, după care se schimbă și președinția Consiliului. La rotativă în a doua jumătate a acestui an urmează ”prietenul” nostru, Viktor Orban, care vă garantez că NU are în plan nicio extindere Schengen, nu mai zic de susținerea României.

Deci, cum intrăm noi în Schengen anul ăsta, concret, pe calendar și procedură, nea Marcele? Să ne explice premierul cum se extinde spațiul unic de circulație european în 2024 când Austria se opune clar, declarat, asumat, iar după ce-ați acceptat firimiturile pe aerian și maritim nici nu mai există vreo presiune pentru Nehammer să cedeze. a declarat europarlamentarul Vlad Gheorghe.”