Volodimir Zelenski Anunta Noi Masuri dupa 2 Ani de Razboi in Ucraina

Volodimir Zelenski Anunta Noi Masuri dupa 2 Ani de Razboi in Ucraina

În cadrul unei reuniuni strategice recente, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a abordat situația operațională actuală pe linia frontului, punând accentul pe consolidarea capacităților de apărare ale țării, în special pregătirea pentru tranziția la avioanele F-16. Această mișcare este văzută ca un pas esențial pentru întărirea forțelor aeriene ucrainene și o protecție îmbunătățită împotriva amenințărilor aeriene, inclusiv bombelor ghidate rusești.

În raportul special prezentat, s-au discutat toate detaliile legate de primul lot de aeronave F-16, inclusiv datele specifice de livrare și suportul tehnic și infrastructural necesar. Toate semnalele sunt pozitive, iar acest an promite o îmbunătățire semnificativă a forțelor aeriene ale Ucrainei, cu scopul principal de a oferi noi oportunități pe linia frontului și o protecție robustă împotriva amenințărilor.

Zelenski a evidențiat și contribuția Comitetului Central, a ministrului apărării și a altor oficiali guvernamentali responsabili cu armamentul, care au fost prezenți la discuțiile strategice, subliniind importanța direcțiilor Avdiivskyi și sud în contextul apărării naționale.

Președintele a exprimat recunoștință față de toți cei care luptă pentru Ucraina, lucrează în slujba ei și oferă ajutor, inclusiv diplomații și reprezentanții statelor și organizațiilor internaționale. Aprecierea sa se extinde către eforturile diplomatice care asigură că Ucraina nu este singură, subliniind sprijinul și încrederea globală în capacitatea țării de a rezista și de a prospera.

În cadrul discursului său, Zelenski a subliniat trei obiective principale pentru anul în curs: protejarea populației de agresiunea rusă, promovarea unei formule de pace pentru restabilirea dreptului internațional încălcat de Rusia și întărirea Ucrainei și a parteneriatelor sale internaționale în domeniul apărării. A făcut apel la o cooperare extinsă pentru a contracara evitarea sancțiunilor mondiale de către Rusia și a subliniat importanța confiscării activelor rusești pentru a trimite un mesaj puternic împotriva agresiunii.

Prin aceste măsuri, Zelenski reafirmă angajamentul Ucrainei de a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială, chemând la unitate internațională și la acțiuni concrete pentru a pune capăt conflictului, în conformitate cu principiile fundamentale ale dreptului internațional.