Germania: Anunturile de ULTIMA ORA de la Berlin cu Ajutor pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Anunturile ULTIMA ORA Berlin Ajutor Aderarea Romaniei Schengen

Germania, una dintre cele mai importante tari din Uniunea Europeana si un puternic sustinator al aderarii Romaniei la Schengen, fara restrictii de vreun fel, este in centrul unor nou anunturi privind migratia in Europa, iar asta pentru ca ministrul de interne Nancy Faeser, a avut o intalnire cu comisarul european pentru interne, Ylva Johansson.

Germania ne spune, prin Nancy Faeser, ca schimbarile facute in legislatia europeana privind migratia si azilul, ar trebui sa duca la eliminarea mortilor din Marea Mediterana si a haosului la granitele externe ale UE, ceea ce ar trebui sa ajute aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele externe, adica exact ce ne dorim cu totii.

Germania a dorit impunerea unor masuri specifice de protectie pentru anumiti migranti, in cadrul noului pact privind azilul si migratia, insa chiar si cu ele, migratia ilegala ar trebui sa se reduca substantial in Europa, ceea ce ar putea aduce aderarea Romaniei la Schengen mai reped ela inceputul anului 2025, daca avem noroc si Karl Nehammer renunta la veto-ul ultimilor ani.

“Sistemul european comun de azil este cheia pentru modelarea și controlul migrației împreună, limitând efectiv migrația neregulată și menținând standardele umanitare. Vrem să se încheie cu moartea în Mediterană și cu haosul și fărădelegea de la frontierele externe. Acest lucru este posibil doar cu soluții europene care funcționează și în realitate.

Aceasta înseamnă că putem continua să ne îndeplinim responsabilitatea umanitară pentru oamenii care fug de tortură, război și teroare. Dar în viitor această responsabilitate va fi împărțită între mai mulți umeri; pentru prima dată va exista o distribuție reglementată în mod obligatoriu a refugiaților. Acest lucru va reduce și presiunea asupra municipalităților noastre.”