Austria: Karl Nehammer da o Noua PALMA Romaniei, Decizia privind Aderarea la Schengen

Austria aplica o noua palma foarte dura Romaniei prin cancelarul Karl Nehammer, ce anunta prin Gerhard Karner privind aderarea la Schengen a tarii noastre.

Austria Karl Nehammer Noua PALMA Romaniei Decizia Aderarea Schengen

Austria da o noua palma foarte dura Romaniei, dupa ce Karl Nehammer si-a anuntat decizia privind aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre, el punandu-l pe ministrul de interne Gerhard Karner sa ne spuna iar ca veto-ul tarii sale nu va fi ridicat prea curand, ceea ce desigur ca reprezinta o problema considerabila pentru milioane de romani.

Austria ar vrea sa vada intai cum se desfasoara lucrurile dupa aderarea Romaniei la Schengen doar pentru traficul aerian si maritim, Karl Nehammar si Gerhard Karner refuzand sa faca alti pasi in directia integrarii totale a tarii noastre in sistem, pana in momentul in care eliminarea partiala va deveni efectiva, deci mai avem de asteptat, cel putin pana in 2025.

Austria resimte in continuare o presiune tot mai mare din partea Comisiei Europene cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, Karl Nehammer rezistand atat timp cat inca are majoritate in Parlament, dar dupa alegerile parlamentare austriece din toamna acestui an, situatia cancelarului s-ar putea schimba drastic, iar veto-ul ar putea sa dispara intr-un final.

“Cred foarte mult în a face acest pas acum și nu a filozofa despre următorii. Compromisul a fost atins după negocieri dure și prevede condiții clare pentru Romania si Bulgaria. Aceasta înseamnă că frontiera terestră trebuie să fie securizată, iar la frontiera externă sunt disponibili suplimentari ofițeri de poliție și resurse Frontex.

În plus, solicitanții de azil din Austria care au fost înregistrați anterior în România și Bulgaria urmează să fie returnați în țările relevante. Controalele la frontierele aeriene și maritime ar trebui să fie ridicate în martie 2024. DEsigur ca discuțiile despre ridicarea controalelor la granitele terestre vor continua în acest an.”