Rusia Pregateste un Atac Puternic pentru a Cuceri Kupiansk

Rusia Pregateste un Atac Puternic pentru a Cuceri Kupiansk

Rusia pregateste un atac puternic pentru a cuceri orasul Kupiansk, armata rusa concentrand trupe importante langa urmatorul oras pe care vrea sa il asedieze in regiunea Harkiv, asta dupa ce saptamana trecuta a reusit sa cucereasca Avdiivka, o victorie strategica foarte importanta.

Rusia pregateste o noua ofensiva puternica in mai multe regiuni din Ucraina, profitand de faptul ca armata ucraineana nu primeste ajutorul militar promis de catre occident, Kremlinul pregatind un plan de atac menit sa duca la ocuparea mai multor zone ale tarii si o apropiere de Kiev.

“Rusia concentrează trupele lângă Kupiansk, Ucraina instalează „fortificații puternice”. Rusia continuă să-și concentreze forțele lângă Kupiansk din regiunea Harkiv, care rămâne ținta principală pentru Rusia în această zonă a liniei de front a Ucrainei, a declarat Illia Yevlash, purtătorul de cuvânt al Grupului Operațional și Strategic Khortytsia din Ucraina, pe 26 februarie.

Forțele ucrainene, la rândul lor, au construit o linie de apărare și „fortificații puternice” lângă Kupiansk, „folosind cu pricepere formele de relief”, a spus Yevlash la televiziunea națională.”