Armata Romana Detaliaza Activitatile de ULTIM MOMENT ale Militarilor Romani din Tara si Strainatate

Armata Romana detaliaza activitatile de ultim moment derulate de catre militarii romani in tara si strainatate, iata ce se intampla in plin razboi in Ucraina.

Armata Romana Detaliaza Activitatile ULTIM MOMENT Militarilor Romani Tara Strainatate

Armata Romana a decis a ofere detalii importante cu privire la activitatile militarilor romani din tara si strainatate, iar asta pentru ca intr-o prima faza ni se aduce in atentie faptul ca la competitia ICE PATROL soldatii tarii noastre au fost medaliati pentru rezultatele bune obtinute intr-o competitie cu 14 tari participante.

Armata Romana vorbeste deasemenea si despre instruirea in comun a soldatilor romani la Poligonul Cincu impreuna cu partenerii din cadrul NATO, dar si despre activitatile militare desfasurate de catre Gheparzii Transilvani in Polonia, in cadrul PANTHER SHIELD, mai multe detalii fiind disponibile mai jos.

“Medaliați la competiția ICE PATROL! În urma desfășurării competiției ICE PATROL din perioada 20-22 februarie 2024, în Val Badia, Italia, lotul reprezentativ al Forțelor Terestre compus din militari din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, alături de alte 14 loturi participante, a fost evaluat privind capacitatea operațională, rezistența fizică și psihică la efort intens prelungit precum și la utilizarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor in context multinațional, la standarde NATO.

Punctajul obținut de către patrula 🇷🇴, în urma evaluării, s-a concretizat în atingerea nivelului BRONZ, nivel ce a pus pe același loc patrula noastră și încă 4 patrule ale națiunii gazdă. La festivitatea de închidere a activității și de premiere, generalul de corp de armată al trupelor alpine IGNAZIO GAMBA a felicitat lotul României și le-a înmânat militarilor diplome cu nivelul de performanță atins la competiția ICE PATROL.

Instruire în comun cu partenerul francez în Poligonul Cincu Sublocotenenții de la „Cursul de bază Artilerie și Rachete”, organizat de Batalionul 817 Artilerie „Petru Rareș”, au avut oportunitatea de a participa la un exercițiu demonstrativ cu trageri de luptă executat cu obuzierul autopropulsat cal. 155 mm CAESAR, din dotarea armatei franceze.

În urma demonstrativului executat de partenerul francez, a venit rândul militarilor Batalionului 817 Artilerie „Petru Rareș” să execute trageri cu obuzierul calibru 152 mm. „Gheparzii Transilvani” – participanți la exercițiul „PANTHER SHIELD”, în Polonia Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană Rotația a XIV-a continuă seria exercițiilor desfășurate în comun cu ceilalți parteneri americani, britanici și croați din cadrul Grupului de Luptă din Polonia.

Astfel, timp de trei zile, aceștia au participat la exercițiul „PANTHER SHIELD”, un exercițiu tactic cu trageri de luptă reale întrunit, scenariul exercițiului fiind unul complex, care a cuprins executarea tragerilor cu muniție reală, cu toate categoriile de armament din dotarea subunităților participante, în condiții specifice unui câmp de luptă modern, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.”