Germania: Deciziile IMPORTANTE Luate de Berlin pentru Schengen, care Afecteaza Aderarea Romaniei

Germania a luat o decizie foarte importanta care afecteaza aderarea Romaniei la Schengen fara restrictii, iata ce masuri vrea sa ia guvernul de la Berlin.

Germania Deciziile IMPORTANTE Luate Berlin Schengen Afecteaza Aderarea Romaniei

Germania a anuntat o serie de decizii foarte importante pe care urmeaza sa le ia in perioada urmatoare, iar asta pentru ca guvernul de la Berlin are intentia de a pune in aplicare o noua extindere a controalelor granitelor externe, migratia ilegala fiind in continuare o problema majora, insa din pacate asta afecteaza aderarea Romaniei la Schengen fara restrictii.

Germania vrea sa extinda actualele controale impuse din toamna anului 2023 cu diverse tari din Spatiul Schengen, insa pentru ca EURO 2024 va fi gazduit de tara in iunie si iulie, acele controale urmeaza sa fie extinse la toate granitele, astfel ca argumentele Romaniei de aderare la Schengen fara controale la granitele terestre, ar putea fi anulate.

Germania actioneaza la fel ca Austria, cand vine vorba despre controalele la granitele sale externe, chiar daca sustine aderarea Romaniei la Schengen fara restrictii, astfel ca ramane de vazut in ce masura tara noastra isi va putea duce la indeplinire obiectivul de a intra in sistem fara bataile de cap aduse de catre controalele la granitele terestre din Schengen.

“Cifrele migrației ilegale au scăzut într-adevăr, dar încă înregistrăm multe cereri de azil. Acesta este motivul pentru care cred că va trebui să extindem verificările încă o dată. Cel mai probabil, Germania ar înăspri controalele la frontieră atunci când va găzdui turneul de fotbal Euro 2024 în iunie și iulie.

De regulă, țările gazdă tind să se protejeze, așa că probabil vom introduce controale la granițele cu toți vecinii. Aproape unul din patru refugiați vine prin intermediul organizațiilor de contrabandiști sau a unor traficanți. Trebuie să combatem contrabanda, este absolut crucial. De aceea avem nevoie de controale la frontieră. declara ministrul de interne Nancy Faeser.”