Ministrul Economiei: Activitatile de ULTIMA ORA facute de Stefan-Radu Oprea pentru Romania

Ministrul Economiei anunta in mod oficial activitatile de ultima ora derulate pentru Romania, Stefan-Radu Oprea dezvaluind ce se intampla in toata tara.

Ministrul Economiei Activitatile ULTIMA ORA Stefan-Radu Oprea Romania

România își afirmă poziția de actor activ și angajat în dialogul global privind economia și comerțul. Reprezentativă în acest sens este participarea domnului Ștefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, la cea de-a 13-a Conferință Ministerială a Organizației Mondiale a Comerțului (CM13), desfășurată în perioada 26-28 februarie la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Cu un agenda încărcată, domnul Oprea a profitat de oportunitatea conferinței pentru a consolida relațiile bilaterale cu reprezentanți de seamă ai comunității internaționale, inclusiv din Japonia, Argentina, Arabia Saudită, Kenya și Statele Unite ale Americii, marcând astfel un pas important în direcția intensificării cooperării economice și comerciale.

Aceste întâlniri au fost completate de discuții productive cu șefii delegațiilor din Noua Zeelandă, Emiratele Arabe Unite, Qatar și Estonia, punând bazele pentru colaborări viitoare și pentru schimburi de bune practici. În cadrul conferinței, ministrul Oprea a exprimat aprecierea României pentru eforturile Guvernului Emiratelor Arabe Unite și ale Organizației Mondiale a Comerțului de a organiza un eveniment de asemenea anvergură.

Ministrul Economiei a subliniat, de asemenea, importanța rezultatelor semnificative obținute pe parcursul discuțiilor, care vor contribui la consolidarea poziției OMC în economia globală și la abordarea provocărilor contemporane care afectează sistemul comercial mondial.

Programul oficial al Conferinței a inclus, pe lângă întâlnirile bilaterale, evenimente precum întrunirea coaliției miniștrilor comerțului privind clima, consiliul pentru afaceri externe – format comerț, și o reuniune la nivel înalt pentru susținerea Ucrainei.

De asemenea, s-au discutat aderările la OMC ale Timorului de Est și ale Insulelor Comore, un moment deosebit fiind ceremonia de depunere a instrumentelor de acceptanță a Acordului privind subvențiile pentru pescuit. Prezența activă și implicarea ministrului Ștefan-Radu Oprea la această conferință reafirmă angajamentul României față de consolidarea sistemului comercial global și față de promovarea unui dialog constructiv între statele membre OMC.

Aceasta contribuie la consolidarea imaginii României ca partener de încredere și actor responsabil pe scena economică și comercială internațională, deschizând noi orizonturi pentru cooperare și dezvoltare mutual avantajoasă.