Ministrul Educatiei: Anunturile Oficiale cu IMPORTANTA Nationala, Transmise Elevilor, Parintilor si Profesorilor

Ministrul Educatiei a facut o serie de anunturi oficiale cu importanta nationala, ele fiind transmise de Ligia Deca elevilor, parintilor si profesorilor romani.

Ministrul Educatiei Anunturile Oficiale IMPORTANTA Nationala Transmise Elevilor Parintilor Profesorilor

Ministrul Educatiei a facut o serie de anunturi oficiale de importanta nationala, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste mai jos, pentru elevii, profesorii si parintii din toata Romania, despre importanta implicarii pentru ca educatia sa isi atinga scopul si sa ajute tinerii sa evolueze spre adultii de care societatea are nevoie.

Ministrul Educatiei explica mai jos ce fel de masuri pot fi luate atat de catre ministerul sau, cat si de catre alte institutii din Romania, pentru ca tinerii sa beneficieze de invatamant de calitate, Ligia Deca dorind sa le ofere elevilor din toata Romania posibilitatea de a beneficia din plin de sistemul educational.

“Vorbim despre puterea lui #împreună. Și mărturisesc că am folosit și eu acest motto al educației împreună pentru a arăta că, până la urmă, educația nu-și atinge niciodată scopul dacă nu ne implicăm cu toții. Educația înseamnă mai mult decât a merge la școală și mai mult decât parcurgerea programei școlare. Educația se face și în comunitate, iar echipa de la Centrul Interetnic „Împreună”, care a fost inaugurat ieri.

A înțeles pe deplin asta: centrul va organiza activități care să se plieze pe nevoile copiilor din medii vulnerabile, de la dezvoltare personală și mentorat, la activități care să-i sprijine în pasiunile lor. Este important să fim atenți la nevoile fiecărui copil. Asta înseamnă și investiții materiale și mulțumesc partenerilor privați care se implică în inițiative care contribuie la dezvoltarea copiilor.

Mi-aș dori ca această implicare să continue și să crească – pentru că ne dorim relansarea rutei duale, care înseamnă un parteneriat între școală și operatori economici, precum și pentru că avem nevoie să ducem și în școală spiritul antreprenorial. Sunt extrem de recunoscătoare tuturor celor care, prin inițiativele pe care le au, arată înțelegerea profundă nu doar a rolului educației în viața copiilor, ci și a importanței educației în comunitate.

Mulțumesc celor ce nu încetează să creadă că fiecare copil este important! Voi susține mereu proiectele care ne arată puterea lui împreună! Mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de școli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Național „Masă sănătoasă”! Alți aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS)!

Facem pași importanți pentru asigurarea echității și pentru reducerea abandonului școlar! Guvernul a aprobat astăzi repartizarea pe unități sau subdiviziuni administrativ-teritoriale și pe unități de învățământ a sumei prevăzute în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanțarea Programului Național „Masă Sănătoasă”.”