Electrica: 4 Schimbari de ULTIMA ORA Facute pentru Clientii din Toata Romania

Electrica anunta oficial 4 schimbari de ultima ora facute pentru clientii din toata Romania, iata ce trebuie sa stii oficial chiar in acest moment.

Electrica 4 Schimbari ULTIMA ORA facturi Clientii Romania

Electrica, unul dintre furnizorii principali de gaze naturale si electricitate in Romania pentru un numar foarte mare de clienti din toata tara, a decis sa aduca in imediata atentie a clientilor 4 schimbari de foarte mare interes. Aceste schimbari vin ca parte a obligatiilor pe care ministerul Finantelor le impune pentru companii impreuna cu sistemul RO E-Factura, iar cei de la Electrica au fost obligati sa le faca incepand cu data de 1 ianuarie, pentru toti clientii.

Electrica a facut modificari pentru facturile emise clientilor din toata Romania, iar 4 noi identificatori pentru clienti sunt vizibili de acum pe facturi, primul dintre ei fiind Codul de Client, care acum are o forma noua pe factura. Electrica spune ca a recodificat codul de client de pe factura, astfel ca o noua combinatie de cifre este folosita pentru identificarea clientilor, si este important sa il stiti, pentru ca el este folosit la transmiterea indexului si nu numai.

Electrica: 4 Schimbari de ULTIMA ORA Facute pentru Clientii din Toata Romania

Electrica a introdus pe facturi si ceea ce se numeste Cod de Incasare, pentru a inlocui codul ATM, iar dupa cum ii spune si numele, acesta este folosit pentru plata facturilor emise de catre companie, el fiind vizibil pe prima pagina. Un alt element complet nou introdus de catre Electrica pe facturile sale este ID factura, el inlocuind simbolul variabil folosit pana acum, iar exact precum in cazul codului de incasare, este necesar in momentul in care platim facturile.

Electrica ne spune deasemenea ca a implementat si un alt element nou pe facturi, acesta avand denumiera cod loc de consum, acesta fiind util pentru identificarea locatiei in care se realizeaza consumul efectiv facturat. Acest cod al locului de consum trebuie folosit cand transmitem indexul de consum la Electrica, cand sunam la call-center, sau cand folosim formularul unic de contact online, fara el identificarea locului de consum fiind mai dificila, din pacate.

Electrica a implementat deja toate aceste modificari pe facturile care sunt emise clientilor incepand din anul 2024, asa ca toate elementele sunt vizibile, pe prima pagina a facturii, astfel incat sa le putem gasi foarte usor, la nevoie.