Romania: Masurile de ULTIMA ORA Puse in Aplicare pentru Aderarea la Schengen

Romania Masurile ULTIMA ORA Puse Aplicare Aderarea Schengen

Romania continua sa lupte pentru a obtine aderarea la Schengen fara vreo restrictie de vreun fel, iar o serie de noi masuri foarte importante, menite sa duca la indeplinire mai rapida acest obiectiv, sunt gata pentru a fi puse in aplicare in cadrul Congresului Partidului Socialistilor Europeni, care va avea loc la Roma in cursul acestui weekend, problema noastra fiind una dintre cele discutate.

Romania vrea sa obtina ajutorul cat mai multor lideri socialisti europeni pentru aderare la Schengen inclusiv fara controale la granitele terestre, lucru pe care Karl Nehammer ni-l refuza cu desavarsire in continuare, dar europarlamentarul Victor Negrescu spune ca inca se cauta sprijin in Europa pentru ca acest lucru sa devina realitate, indiferent ce doreste guvernul de la Viena.

Romania are nevoie de foarte mult ajutor pentru a scapa de controalele la granitele terestre din Spatiul Schengen, insa in cadrul Pertidului Socialistilor Europeni si afla si multi lideri importanti din Europa, asa ca orice este posibil in materie de obtinere a sprijinului pentru continuarea procesului de obtinere a aderarii la Schengen pentru trafic nerestrictionat, indiferent unde vrem sa calatorim in Europa.

“Am aterizat la Roma pentru Congresul Party of European Socialists în cadrul căruia vom alege candidatul comun pentru șefia Comisiei Europene și vom aproba programul nostru politic care cuprinde inclusiv susținerea pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen.

După 13 ani de așteptare, datorită Guvernului României condus de Marcel Ciolacu, imaginea intrării în aeroportul din Roma o să fie începând cu 31 martie doar o tristă amintire pentru călătoriile aeriene. Continuăm eforturile și pentru finalizarea demersului de a adera şi pe cale terestră.”