Simona-Bucura Oprescu are Vesti INCREDIBIL de Bune pentru Milioane de Romani, Anuntul Ministrului Muncii

Simona-Bucura Oprescu are o serie de vesti incredibil de bune pentru milioane de romani din toata tara, iata ce a anuntat oficial ministrul Muncii.๏ปฟ

Simona-Bucura Oprescu Vesti INCREDIBIL Bune Milioane Romani Anuntul Ministrului Muncii

Simona-Bucura Oprescu are vesti incredibil de bune pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca ministrul Muncii ne vorbeste de 1 martie despre faptul ca exista reduceri semnificative ale decalajelor salariale intre barbati si femei in Romania, dar si ca mai multe femei sunt in posturi de conducere acum.

Simona-Bucura Oprescu ofera mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce inseamna reducerea acestor decalaje, din toate punctele de vedere, ele fiind extrem de importante, in contextul in care Romania este una dintre tarile in care multe femei au salarii mai mici decat barbatii care ocupa pozitii identice in aparatul de stat, sau la companii private.

“๐Ÿญ ๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—ฐ๐˜‚ ๐˜ƒ๐—ฒ๐˜€ฬฆ๐˜๐—ถ ๐—ฏ๐˜‚๐—ป๐—ฒ: ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ป๐—ถ๐—ณ๐—ถ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฐ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ท๐—ฒ๐—น๐—ผ๐—ฟ ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ถฬ‚๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฎฬ†๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐˜ฬฆ๐—ถ ๐˜€ฬฆ๐—ถ ๐—ณ๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ถ. ๐—ฆ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—บ๐—ฎ๐—ถ ๐—บ๐˜‚๐—น๐˜๐—ฒ ๐—ณ๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ถ ๐—ฝ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ. Primฤƒvara รฎncepe cu o veste pe care Ministerul Muncii ศ™i Solidaritฤƒศ›ii Sociale (MMSS) o anunศ›ฤƒ cu mare bucurie: decalajele salariale dintre femei ศ™i bฤƒrbaศ›i sunt tot mai reduse. De asemenea, numฤƒrul femeilor care acced pe funcศ›ii de conducere este tot mai mare รฎn Romรขnia, dupฤƒ cum aratฤƒ datele Inspecศ›iei Muncii, instituศ›ie aflatฤƒ รฎn subordinea MMSS.

โ€ž๐‘†ฬฆ๐‘ก๐‘–๐‘ข ๐‘๐‘Žฬ† ๐‘›๐‘ข ๐‘’๐‘ ๐‘ก๐‘’ ๐‘ข๐‘ ฬฆ๐‘œ๐‘Ÿ ๐‘๐‘’๐‘›๐‘ก๐‘Ÿ๐‘ข ๐‘“๐‘’๐‘š๐‘’๐‘– ๐‘ ๐‘Žฬ† ๐‘“๐‘–๐‘’ ๐‘–ฬ‚๐‘› ๐‘Ž๐‘๐‘’๐‘™๐‘Ž๐‘ ฬฆ๐‘– ๐‘ก๐‘–๐‘š๐‘ ๐‘ ๐‘Ž๐‘™๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘–๐‘Ž๐‘ก๐‘’ ๐‘ ๐‘Ž๐‘ข ๐‘Ž๐‘›๐‘ก๐‘Ÿ๐‘’๐‘๐‘Ÿ๐‘’๐‘›๐‘œ๐‘Ÿ, ๐‘ ๐‘œ๐‘กฬฆ๐‘–๐‘– ๐‘ ฬฆ๐‘– ๐‘š๐‘Ž๐‘š๐‘’. ๐ท๐‘’ ๐‘Ž๐‘๐‘’๐‘’๐‘Ž ๐‘š๐‘–-๐‘Ž๐‘š ๐‘๐‘Ÿ๐‘œ๐‘๐‘ข๐‘ , ๐‘๐‘Ž ๐‘š๐‘–๐‘›๐‘–๐‘ ๐‘ก๐‘Ÿ๐‘ข ๐‘Ž๐‘™ ๐‘€๐‘ข๐‘›๐‘๐‘–๐‘– ๐‘ ฬฆ๐‘– ๐‘†๐‘œ๐‘™๐‘–๐‘‘๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘–๐‘ก๐‘Žฬ†๐‘กฬฆ๐‘–๐‘– ๐‘†๐‘œ๐‘๐‘–๐‘Ž๐‘™๐‘’, ๐‘ ๐‘Žฬ† ๐‘ ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘—๐‘–๐‘›๐‘–๐‘š ๐‘œ๐‘๐‘ข๐‘๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’๐‘Ž ๐‘“๐‘’๐‘š๐‘’๐‘–๐‘™๐‘œ๐‘Ÿ ๐‘–ฬ‚๐‘› ๐‘š๐‘ข๐‘›๐‘๐‘Žฬ†, ๐‘‘๐‘Ž๐‘Ÿ, ๐‘–ฬ‚๐‘› ๐‘Ž๐‘๐‘’๐‘™๐‘Ž๐‘ ฬฆ๐‘– ๐‘ก๐‘–๐‘š๐‘, ๐‘ ๐‘Žฬ† ๐‘๐‘Ÿ๐‘œ๐‘š๐‘œ๐‘ฃ๐‘Žฬ†๐‘š ๐‘œ ๐‘๐‘ข๐‘™๐‘ก๐‘ข๐‘Ÿ๐‘Žฬ† ๐‘Ž ๐‘’๐‘”๐‘Ž๐‘™๐‘–๐‘ก๐‘Žฬ†๐‘กฬฆ๐‘–๐‘– ๐‘‘๐‘’ ๐‘”๐‘’๐‘› ๐‘–ฬ‚๐‘› ๐‘š๐‘’๐‘‘๐‘–๐‘ข๐‘™ ๐‘๐‘Ÿ๐‘œ๐‘“๐‘’๐‘ ๐‘–๐‘œ๐‘›๐‘Ž๐‘™, ๐‘ ๐‘Žฬ† ๐‘’๐‘™๐‘–๐‘š๐‘–๐‘›๐‘Žฬ†๐‘š ๐‘ ๐‘ก๐‘’๐‘Ÿ๐‘’๐‘œ๐‘ก๐‘–๐‘๐‘ข๐‘Ÿ๐‘–๐‘™๐‘’ ๐‘ ฬฆ๐‘– ๐‘ ๐‘Žฬ† ๐‘ ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘—๐‘–๐‘›๐‘–๐‘š ๐‘š๐‘Žฬ†๐‘ ๐‘ข๐‘Ÿ๐‘–๐‘™๐‘’ ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘› ๐‘๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’ ๐‘ ๐‘’ ๐‘Ž๐‘ ๐‘–๐‘”๐‘ข๐‘Ÿ๐‘Žฬ† ๐‘๐‘™๐‘Ž๐‘ก๐‘Ž ๐‘’๐‘”๐‘Ž๐‘™๐‘Žฬ† ๐‘๐‘’๐‘›๐‘ก๐‘Ÿ๐‘ข ๐‘š๐‘ข๐‘›๐‘๐‘Žฬ† ๐‘’๐‘”๐‘Ž๐‘™๐‘Žฬ†. ๐‘‡๐‘œ๐‘กฬฆ๐‘– ๐‘๐‘’๐‘– ๐‘๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’ ๐‘š๐‘ข๐‘›๐‘๐‘’๐‘ ๐‘ ๐‘š๐‘’๐‘Ÿ๐‘–๐‘ก๐‘Žฬ† ๐‘ ๐‘Žฬ† ๐‘“๐‘–๐‘’ ๐‘Ÿ๐‘’๐‘š๐‘ข๐‘›๐‘’๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘กฬฆ๐‘– ๐‘๐‘œ๐‘Ÿ๐‘’๐‘๐‘ก, ๐‘–๐‘›๐‘‘๐‘–๐‘“๐‘’๐‘Ÿ๐‘’๐‘›๐‘ก ๐‘‘๐‘’ ๐‘”๐‘’๐‘›. ๐น๐‘’๐‘š๐‘’๐‘–๐‘™๐‘’ ๐‘ ๐‘ข๐‘›๐‘ก โ„Ž๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘›๐‘–๐‘๐‘’, ๐‘๐‘œ๐‘š๐‘๐‘’๐‘ก๐‘’๐‘›๐‘ก๐‘’, ๐‘ก๐‘’๐‘›๐‘Ž๐‘๐‘’, ๐‘๐‘Ÿ๐‘’๐‘Ž๐‘ก๐‘–๐‘ฃ๐‘’ ๐‘ ฬฆ๐‘– ๐‘๐‘ข๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘—๐‘œ๐‘Ž๐‘ ๐‘’. ๐ถ๐‘œ๐‘›๐‘ ๐‘ก๐‘Ÿ๐‘ข๐‘–๐‘Ÿ๐‘’๐‘Ž ๐‘ข๐‘›๐‘ข๐‘– ๐‘š๐‘’๐‘‘๐‘–๐‘ข ๐‘‘๐‘’ ๐‘š๐‘ข๐‘›๐‘๐‘Žฬ† ๐‘’๐‘โ„Ž๐‘–๐‘ก๐‘Ž๐‘๐‘–๐‘™ ๐‘ ฬฆ๐‘– ๐‘–๐‘›๐‘๐‘™๐‘ข๐‘ง๐‘–๐‘ฃ ๐‘๐‘’๐‘›๐‘ก๐‘Ÿ๐‘ข ๐‘“๐‘’๐‘š๐‘’๐‘–๐‘™๐‘’ ๐‘‘๐‘–๐‘› ๐‘…๐‘œ๐‘š๐‘Žฬ‚๐‘›๐‘–๐‘Ž ๐‘’๐‘ ๐‘ก๐‘’ ๐‘ข๐‘›๐‘Ž ๐‘‘๐‘–๐‘›๐‘ก๐‘Ÿ๐‘’ ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘œ๐‘Ÿ๐‘–๐‘ก๐‘Žฬ†๐‘กฬฆ๐‘–๐‘™๐‘’ ๐‘š๐‘Ž๐‘›๐‘‘๐‘Ž๐‘ก๐‘ข๐‘™๐‘ข๐‘–โ€, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii ศ™i Solidaritฤƒศ›ii Sociale.

Astfel, รฎn februarie 2024, media salarialฤƒ pentru femei a ajuns la 6.026 de lei, depฤƒศ™ind pentru prima datฤƒ media salarialฤƒ pentru bฤƒrbaศ›i (5.804 lei). รŽn urmฤƒ cu numai cinci ani, รฎn februarie 2019, media salarialฤƒ pentru femei era de 3.648 de lei, รฎn vreme ce media salarialฤƒ pentru bฤƒrbaศ›i era mai mare, respectiv de 3.819 lei โ€“ salarii brute declarate รฎn REGES de cฤƒtre angajatori.

รŽn ceea ce priveศ™te numฤƒrul contractelor individuale de muncฤƒ pentru femei, se constatฤƒ de la an la an o creศ™tere continuฤƒ a acestora, la fel ca ศ™i a numฤƒrului de angajate. รŽn februarie 2024, numฤƒrul contractelor de muncฤƒ pentru femei a ajuns la 3.315.252 (faศ›ฤƒ de cele 3.346.365 de contracte pentru bฤƒrbaศ›i), iar cel al femeilor salariate a ajuns la 2.746.988 (faศ›ฤƒ de 2.935.948 salariaศ›i bฤƒrbaศ›i). รŽn februarie 2019, erau 3.189.529 de contracte individuale de muncฤƒ รฎncheiate de femei (faศ›ฤƒ de 3.219.385 CIM รฎncheiate de bฤƒrbaศ›i), iar cel al femeilor salariate a fost de 2.673.896 (faศ›ฤƒ de 2.865.532 bฤƒrbaศ›i).

รŽn urmฤƒ cu 10 ani, la 1 martie 2014, erau รฎnregistrate 2.823.976 de contracte individuale de muncฤƒ pentru femei ศ™i รฎn evidenศ›e erau 2.451.071 de femei salariate. Se constatฤƒ o creศ™tere constantฤƒ ศ™i รฎn ceea ce priveศ™te numฤƒrul femeilor care ocupฤƒ funcศ›ii de conducere. Dacฤƒ la 1 martie 2014 erau 178.027 de femei cu funcศ›ii de conducere, la aceeaศ™i datฤƒ din 2019 s-a ajuns la 212.808 ศ™i la 243.013 รฎn 2024.”