Ministrul Educatiei: 2 Noi Anunturi Oficiale foarte Importante ale Ligiei Deca pentru Elevii din Romania

Ministrul Educatiei a facut 2 noi anunturi oficiale foarte importante, pe care Ligia Deca le-a publicat pentru elevii din Romania, iata ce spune.

Ministrul Educatiei 2 Noi Anunturi Oficiale Importante Ligiei Deca Elevii Romania

Ministrul Educatiei a publicat 2 noi anunturi oficiale foarte importante pentru elevii din toata Romania, intr-o prima faza Ligia Deca vorbind despre ceea ce s-a intamplat la simularile pentru Evaluarea Nationala, o analiza fiind publicata de catre CNPEE in urma corectarii tuturor lucrarilor din Romania.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre cazul extrem de grav de la Bucuresti, unde un elevi a fost violat de mai multe ori intr-o scoala, Ligia Deca spunand ca Inspectoratul Scolar a descoperit abatari de la lege in actiunile conducerii scolii, dar Corpul de Control al ministerului a fost deasemenea trimis.

“În urma simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) din cadrul Ministerului Educației a realizat o analiză care a corelat rezultatele obținute la nivel național cu specificul fiecărui item. Conform CNPEE, în urma analizării rezultatelor obținute la nivel național în urma simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică, grupul de lucru compus din profesori de specialitate a identificat elementele care pot îmbunătăți proiectarea variantelor de subiecte pentru examen, astfel încât ponderea itemilor satisfăcător/bine/foarte bine performați (itemi de succes) să crească în economia testului.

Iar calibrarea variantelor de subiecte să fie îmbunătățită, astfel încât să crească relevanța acestei evaluări naționale. Analiza conține atât competențele vizate pentru fiecare item, cât și sugestii de activități pentru îmbunătățirea competențelor elevilor și va fi prelucrată în întâlnirile care vor fi organizate la nivel județean de către inspectorii școlari cu atribuții în gestionarea disciplinelor de examen.

Trebuie asigurat un climat de siguranță pentru elevi, am discutat cu inspectoratul școlar. Am discutat cu ISJ, care a făcut un control și a făcut raport azi dimineață. Raportul citează din documentele aflate la dispoziția echipei. E un raport întocmit rapid ca să avem un prim răspuns, s-a constatat neinformarea unor entități care trebuiau informate, de exemplu Consiliul de Administrație al școlii sau comisia care viza cazuri de violență.

De azi trimitem Corpul de Control al Ministerului Educației pentru un punct de vedere suplimentar obiectiv, să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea cazurilor de violență și raportarea lor sunt respectate. Ministerul Educației nu a fost notificat de școală sau inspectorat, am aflat din presă. Orice sesizare – că vine de la elev, părinte privind un caz de violență în școală trebuie tratat foarte serios, indiferent că se confirmă sau nu, trebuie parcurse toate etapele pentru prevenirea violenței în școală, care era în vigoare în decembrie. Raportul preliminar al ISJ sesizează o serie de abateri.”