Aderarea Romaniei la Schengen: Masuri de ULTIM MOMENT Luate cu Comisia Europeana

Aderarea Romaniei Schengen Masuri ULTIM MOMENT Luate Comisia Europeana

Aderarea Romaniei la Schengen ramane un obiectiv principa pentru Guvernul de la Bucuresti, iar asta pentru ca au fost anuntate noile masuri de ultim moment, care sunt luate impreuna cu Comisia Europeana, pentru ca acest obiectiv sa fie indeplinit cat mai rapid, Catalin Predoiu vorbind in mod oficial despre tot, in cursul zilelor trecute de catre ministru.

Aderarea Romaniei la Schengen a avut in vedere inclusiv extinderea cooperarii cu Comisia Europeana in ceea ce priveste protejarea granitelor externe ale Uniunii Europene, un proiect pilot special fiind derulat de catre Romania, cu fonduri UE, acesta avand rezultate foarte bune, care au fost laudate la nivelul Uniunii Europene de multiple state.

Aderarea Romaniei la Schengen inca nu este obtinuta oficial de tara noastra, iar masurile pe care Catalin Predoiu le anunta vizeaza inclusiv intarirea cooperarii cu Comisia Europeana pentru protejarea mai eficienta a granitelor, dupa cum puteti vedea mai jos, proiectul pilot initiat in 2023 fiind un punct de plecare pentru masuri de intarire a granitelor externe ale UE.

“Din martie 2023, lucrăm alături de Comisia Europeană și agențiile UE la implementarea unui proiect-pilot bazat pe bune practici în domeniul gestionării frontierelor, azilului, returnărilor, și cooperării internaționale. Acesta și-a atins rezultatele, atât instituțiile UE, cât și Statele Membre au lăudat efortul nostru și au inventariat elementele pozitive în scopul capitalizării comune a acestora.

Am decis să continuăm acest proiect ca un semnal de angajament profund în aceste vremuri pline de provocări, pentru a arăta încă o dată că România a acționat întotdeauna în spirit de solidaritate și responsabilitate la nivelul UE, că vom fi în continuare parte la soluțiile durabile comune, pentru a spori încrederea în valorile europene comune.”