Austria: Karl Nehammer UMILESTE Romania chiar la Bucuresti, Refuzand Permiterea Aderarii la Schengen

Austria ne umileste direct la Bucuresti prin Karl Nehammer, liderul guvernului de la Viena refuzand sa permita aderarea Romaniei la Schengen.

Austria Karl Nehammer UMILESTE Romania Bucuresti Refuzand Permiterea Aderarii Schengen

Austria si-a trimis cancelarul sa umileasca Romania chiar la Bucuresti, iar asta pentru ca Karl Nehammer a anuntat la Congresul PPE ca refuza aderarea Romaniei la Schengen deoarece sistemul este nefunctional in momentul de fata, deci nu e logica extinderea sa, ceea ce desigur ca a adus foarte multa dezamagire pentru romanii din tara.

Austria ne refuza intrarea in Spatiul Schengen de ani de zile, iar desi Karl Nehammer a discutat cu Klaus Iohannis despre situatia actuala, nu a fost obtinut vreun consens in ceea ce priveste ridicarea veto-ului din decembrie 2022, iar asta este o problema care nu va putea fi depasita foarte usor, cu tot ajutorul european.

Austria se incapataneaza sa ramana in retorica migratiei ilegale si a cererilor de azil, chiar daca a fost dovedit faptul ca situatia la Viena nu este chiar atat de dura precum vrea Karl Nehammer sa crede, insa din pacate lucrurile nu se vor schimba pana cand Karl Nehammer va pleca din functia pe care o detine la ora actuala.

“Astăzi mă aflu la București la Congresul Partidului Popular European @EPP. Ne pregătim împreună pentru alegerile importante pentru Parlamentul European din iunie. O întâlnire cu președintele României @KlausIohannis a fost, de asemenea, în program. România este un partener important pentru Austria.

Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în profesii de îngrijire în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire. În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins.”