Marcel Ciolacu a avut 2 Intalniri Importante cu Kyriakos Mitsotakis si Donald Tusk

Marcel Ciolacu 2 Intalniri Importante Kyriakos Mitsotakis Donald Tusk

Marcel Ciolacu a avut 2 intalniri importante cu Kyriakos Mitsotakis si Donald Tusk in marja congresului PPE, gazduit la Bucuresti in aceste zile, premierii Poloniei si Greciei fiind parteneri foarte important pentru Romania in Uniunea Europeana, din multe puncte de vedere.


O întâlnire foarte bună cu premierul Poloniei, Donald Tusk, în cadrul căreia am discutat despre obiectivele noastre comune și nevoia de a sprijini și proteja fermierii din țările noastre.

România și Polonia sunt ferm angajate în a sprijini Republica Moldova și a condamna atacul ilegal al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Am stabilit că vom intensifica cooperarea pentru a crește influența noastră comună la nivel european și internațional în vederea protejării intereselor legitime ale țarilor noastre.

România și Grecia au o legătură specială și pot juca împreună un rol cheie la nivel regional. Am fost bucuros să îl reîntâlnesc pe premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, la București și să discutăm despre proiectele comune în domeniul energiei, transporturilor sau digitalului.

România și Grecia trebuie conectate, inclusiv prin aderarea la spațiul Schengen, pentru a folosi pe deplin potențialul regiunii noastre.