Ministrul Educatiei: Anunturi IMPORTANTE pentru Elevii Romani de la Congresul PPE din Bucuresti

Ministrul Educatiei face o serie de anunturi foarte importante pentru elevii romani, direct de la Congresul PPE de la Bucuresti, iata ce spune Ligia Deca.

Ministrul Educatiei Anunturi IMPORTANTE Elevii Romani Congresul PPE Bucuresti

Ministrul Educatiei aduce in atentia tuturor elevilor romani o serie de anunturi foarte importante, iar asta pentru ca in cadrul Congresului PPE de la Bucuresti, Ligia Deca a avut intalniri importante cu presedinta Parlamentului European, dar si omologii din UE, in legatura cu sistemele educationale europene.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos ceea ce a fost discutat, scopul intalnirilor fiind de a se lua cele mai bune decizii pentru ca sistemele de invatamant din Europa sa fie unele dintre cele mai performante, o varietate de masuri importante fiind puse in aplicare in diverse tari ale UE pentru milioane de elevi.

“Ieri a fost prima zi a celui mai mare eveniment politic al anului din România – Congresul Partidului Popular European. Lucrările acestui congres au fost deschise de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și președintele PPE, Manfred Weber. În marja congresului PPE, am fost prezentă și la întâlnirile dintre tinerii români și Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European.

Discuțiile mi-au confirmat că tinerii români sunt preocupați de promovarea valorilor europene și de viitorul lor. Prin apartenența la Uniunea Europeană România a obținut fonduri substanțiale – în domeniul educației au fost alocați, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul Educație și Ocupare, aproape 5 miliarde de euro!

Modernizarea școlilor și reducerea abandonului școlar sunt doar câteva dintre prioritățile finanțate prin programe europene, aflate deja în implementare. Sunt, însă, multe alte beneficii ale apartenenței la familia europeană. De exemplu, în cadrul întâlnirii cu tinerii din PPE, la care au luat parte Roberta Metsola, Sviatlana Tsikhanouskaya și Siegfried Mureșan, discuțiile s-au focusat pe extinderea Programului Erasmus+.

In special pentru studenții și tinerii din mediul rural, precum și pe consolidarea Programului DiscoverEU, prin care tinerii pot călători gratuit în Europa la împlinirea vârstei de 18 ani. Investim în tineri și în educație!  Astăzi s-au încheiat lucrările Congresului Partidului Popular European, care a fost organizat de Partidul Naţional Liberal la București. Acest eveniment demonstrează recunoașterea de care se bucură PNL în Europa și subliniază rolul important al României în cadrul Uniunii Europene. Tot astăzi, Ursula von der Leyen a fost votată candidata PPE pentru șefia Comisiei Europene!

M-am bucurat să fiu înconjurată de oameni care împărtășesc aceleași valori și au aceeași viziune pentru viitorul Europei. Succesul politic al PPE se bazează pe politici și măsuri care sprijină dezvoltarea, investițiile în infrastructură, inovațiile tehnologice și sustenabilitatea. Planul de acțiune pentru întreaga Europă este de a oferi tinerilor șansa de a se întoarce din străinătate și din interiorul Europei în țările de origine. #Împreună cu ei putem construi un viitor mai bun.”