Rusia Continua sa Avanseze in Ucraina, in Lipsa Ajutorului Occidental

Rusia Continua Avanseze Ucraina Lipsa Ajutorului Occidental

Rusia a continuat sa avanseze in Ucraina, pe fondul lipsei ajutorului occidental pentru armata ucraineana, schimbarile de teritoriu fiind marginale, dar chiar si asa, armata rusa continua sa ocupe teren in zone de mare interes, in apropiere de Kupyansk, in regiunea Donetsk.

Ucraina ar fi eliberat deasemenea anumite zone din regiunea Bakhmut, fara sa fie si o confirmare independenta a acestui lucru, insa cu munitie tot mai putina si fara noi ajutoare venite de la Occident, situatia armatei ucrainene devine tot mai dificila in aceasta perioada.

“Forțele ruse au avansat recent marginal la nord-est de Kupyansk, pe fondul continuării luptei de poziție pe linia Kupyansk-Svatove-Kreminna pe 7 martie. Imaginile geolocalizate publicate pe 7 martie arată că forțele ruse au avansat recent marginal în periferia de nord a Sinkivka (la nord-est de Kupyansk).

Luptele de poziție au continuat la sud-est de Kupyansk lângă Tabaivka; la vest de Kreminna, lângă Terny și Yampolivka; și la sud de Kreminna lângă Bilohorivka. Elementele Brigăzii 123 de puști motorizate ruse (Corpul de armată al Republicii Populare Lugansk [LNR] [AC]) continuă să opereze în zona Bilohorivka.

Luptele de poziție au continuat în zona Bakhmut pe 7 martie. Surse ucrainene au declarat că forțele ucrainene au avansat în apropiere de Bohdanivka (la nord-vest de Bakhmut), deși ISW nu a observat o confirmare vizuală a recentelor progrese ucrainene în zonă.

Luptele de poziție au continuat la vest de Bakhmut lângă Ivanivske; la sud-vest de Bakhmut lângă Klishchiivka și Andriivka; și la sud de Bakhmut lângă Pivdenne și Niu York. Elemente ale Diviziei 106 Aeropurtate (VDV) din Rusia operează în apropiere de Soledar (la nord-est de Bakhmut).”