Electrica: Anuntul Oficial de ULTIM MOMENT Adus in Atentia Tuturor Romanilor

Electrica a facut un anunt oficial de ultim moment, pe care il aduce in atentia romanilor din toata tara, iata ce transmite furnizorul de energie.

Electrica Anuntul Oficial ULTIM MOMENT Atentia Tuturor Romanilor

Electrica, principal furnizor de electricitate si gaze naturale in zeci de judete din Romania in momentul de fata, le aduce in atentie romanilor ceea ce ar trebui sa stie cu privire la felul in care s-au desfasurat afacerile companiei in 2023. Dupa cum puteti vedea si mai jos, vorbim despre venituri de 13.333,8 de milioane de LEI, cu EBITDA de 1.732.7 milioane de LEI in cursul anului 2023 in Romania, o crestere de 27.1% pentru companie, extrem de importanta si impreisonanta din multe puncte de vedere.

Electrica spune ca in 2022 a inregistrat EBITDA de 1.362.9 milioane de LEI, deci vorbim despre o diferenta de 369,8 de milioane de LEI pentru anul 2023, diferenta fiind impresionanta pentru o companie de acest gen, intr-un singur an. Cei de la Electrica spun ca aceasta crestere a EBITDA a fost inregistrata pe fondul cresterii veniturilor genrate de catre distributia de energie electrica, aici compania incasand in plus nu mai putin de 1.014.8 milioane de LEI, crestere de 29.9%.

Electrica: Anuntul Oficial de ULTIM MOMENT Adus in Atentia Tuturor Romanilor

Electrica spune ca si profitul operational a inregistrat o crestere de 22% in cursul anului 2023, pana la valoarea de 1.011.1 milioane de LEI, profitul net fiind de 620.4 milioane de LEI, o cifra impresionanta pentru companie. Electrica spune ca in cazul profitului net exista o crestere de 61.6 milioane de LEI, sau 11%, rezultat a performantei segmentului de distributie, pentru ca au scazut costurile cu energia electrica pentru acoperirea CPT de catre companie.

Electrica spune ca in cursul anului 2023 a inregistrat o cota totala de piata de 16.61% si de 10.25% in regim concurential, astfel ca ramane una dintre companiile de importanta majora pentru piata de energie din Romania. Electrica se lupta cu E.ON, Engie si ENEL in momentul de fata pentru banii romanilor care au nevoie de energie electrica si gaze naturale, iar dupa cum arata raportul financiar pe anul 2023, compania are succes surprinzator de mare.

Electrica a avut un an 2023 extrem de bun din punct de vedere al veniturilor, iar 2024 ar putea fi si mai bun din multe puncte de vedere, astfel ca ramane de vazut ce va spune compania la inceputul anului viitor.