Ministrul Apararii: Anuntul de ULTIMA ORA dupa Intrarea Suediei in NATO

Ministrul Apararii face un foarte important anunt de ultima ora pentru milioane de romani, dupa intrarea Suediei in cadrul NATO, iata ce spune.

Ministrul Apararii Anuntul ULTIMA ORA Intrarea Suediei NATO

Ministrul Apararii a facut un foarte important anunt oficial de ultima ora dupa intrarea Suediei in NATO, iar asta pentru ca in atentia noastra este adusa o ceremonie la care Angel Tîlvăr a particiat la Bucuresti, unde a fost arborat drapelul Suediei langa cele ale Romaniei si NATO, la sediul ministerului apararii.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre cat de importanta este intrarea Suediei in cadrul aliantei, iar asta pentru ca vorbim despre un partener foarte important pe care tara noastra se bazeaza pentru a isi asigura securitatea, in special in contextul razboiului din Ucraina, care devine tot mai complicat acum.

“Ceremonia de arborare pe catarg a drapelelor Suediei, României și NATO, cu ocazia intrării Suediei în Alianța Nord-Atlantică a avut loc luni, 11 martie, la sediul Ministerului Apărării Naționale. Activitatea a avut loc în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a ambasadoarei Regatului Suediei în România, Therese Hydén.

În cadrul ceremoniei, ministrul apărării naționale a declarat că Suedia, în calitate de membru al NATO, va contribui în mod egal atât la elaborarea politicilor și deciziilor Alianței, cât și la consolidarea forțelor aliate. ,,Noul aliat aduce la masa NATO o armată puternică și bine pregătită, precum și o industrie de apărare robustă”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

„Pentru consolidarea situației de securitate este nevoie și de măsuri de descurajare a Rusiei, iar aderarea Suediei la Alianța Nord-Atlantică, alături de Finlanda, va aduce contribuții substanțiale la postura integrată de apărare și descurajare pe flancul estic, asigurând coerență și unitate de la Marea Baltică la Marea Neagră. Ca exemplu concret, Finlanda va participa în această vară la misiuni de poliție aeriană întărită în regiunea noastră, cu avioane F-18.

Suntem siguri că și cu Suedia vom identifica numeroase proiecte comune. România rămâne un ferm susținător a Politicii Ușilor Deschise, iar aderarea Suediei demonstrează că ușa NATO rămâne deschisă și că împreună suntem mai puternici”, a mai afirmat ministrul Tîlvăr. La rîndul său, ambasadoarea Regatului Suediei în România, Therese Hydén, a precizat că țara sa intenționează să se ridice la înălțimea așteptărilor tuturor aliaților NATO.

,,Vom împărtăși aceleași provocări, riscuri și responsabilități asemenea tuturor statelor aliate, vom contribui cu toate capabilitățile noastre și vom respecta valorile Tratatului de la Washington. Odată cu intrarea în NATO, Alianța Nord-Atlantică va fi mai puternică și Suedia va fi mai în siguranță”, a declarat ambasadoarea Therese Hydén. Imediat după declanșarea războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, Suedia a luat decizia, după 200 de ani de neutralitate, de a renunța la politica de nealiniere militară.”