NATO il Critica pe Putin, ce Spune Jens Stoltenberg despre Ucraina

NATO Critica Putin Spune Jens Stoltenberg Ucraina

NATO, prin vocea secretarului general Jens Stoltenberg, il critica dur pe presedidntele rus, Vladimir Putin, iar asta pentru ca liderul de la Kremlin ar putea sa puna oricand capat razboiului, reusind doar sa extinda cea mai puternica alianta militara din istorie, nu sa o dezbine, asa cum dorea.

Jens Stoltenberg spune deasemenea ca daca diverse tari din cadrul NATO ar decide s trimita trupe in Ucraina, deciziile ar afecta intreaga alianta, pentru ca nu vorbim despre masuri care ar avea impact la nivelul general al intregii aliante, nu doar pentru una, sau doua tari.

“Când președintele Putin și-a lansat invazia la scară largă în urmă cu doi ani, a vrut mai puțin NATO și mai mult control asupra vecinilor săi. Președintele Putin a început acest război și l-ar putea pune capăt astăzi. Ucraina, pe de altă parte, nu are această opțiune.

Trebuie să ne amintim ce se întâmplă aici: acesta este un război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar Ucraina are dreptul la autoapărare consacrat în Carta Națiunilor Unite.”