Austria: Karl Nehammer Vizat de Masuri IMPORTANTE ale UE dupa Veto-ul Aderarii Romaniei la Schengen

Austria continua prin Karl Nehammer sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, insa veto-ul cancelarului este vizat de noi masuri ale Comisiei Europene.

Austria Karl Nehammer Vizat Masuri IMPORTANTE UE Veto Aderarii Romaniei Schengen

Austria continua cu insistenta, prin cancelarul Karl Nehammer, sa mentina veto-ul impotriva aderarii Romaniei la Schengen, iar asta aduce o serie de masuri pe care Uniunea Europeana le va avea in vedere impotriva liderului de la Viena, iar asta pentru ca presiunile asupra sa vor creste in perioada, afirma Rares Bogdan, europarlamentar roman.

Austria va fi in continuare vizata de actiunile Comisiei Europene pentru a facilita aderarea Romaniei la Schengen, atat in ceea ce priveste indeplinirea cererilor venite de la Viena, cat si in aplicarea unei presiuni mai mari, pentru ca veto-ul dat in decembrie 2022 sa fie ridicat cat mai repede cu putinta de catre Karl Nehammer.

Austria are propria agenda cand vine vorba despre aderarea Romaniei la Schengen, iar ea nu pare sa fie legata de indeplinirea conditiilor de aderare, pe care tara noastra le indeplineste de mult, ci pe reducerea migrantilor si cererilor de azil pe teritoriul propriu, fara ca Karl Nehammer sa tina chiar atat de mult cont de ceea ce se intampla in alte tarl.

“Negocierile continuă, cum am intrat în Schengen aerian și se va vedea pe 30 martie, când românii vor circula fără să mai fie nevoit să-și prezinte pașapoartele la intrarea în țările Uniunii Europene sau la intrarea în România, acest lucru sunt convins că pe bază de negocieri și continuând presiunea, care nu va continua doar din partea României, ci și din partea oficialilor europeni.

Pentru că problema non prezenței în spațiul Schengen a României nu mai e doar problema și a Austriei, ci și o problemă ce ține de funcționarea Uniunii Europene și de modul în care un membru dintr-o țară mică a Uniunii Europene reușește să blocheze decizii firești.”