Armata Romana: Activitatile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Militarilor Anuntate in Plin Razboi

Armata Romana anunta o serie de foarte importante activitati oficiale de ultim moment ale militarilor romani, derulate in plin razboi in Ucraina.

Armata Romana Activitatile Oficiale ULTIM MOMENT Militarilor Anuntate Plin Razboi

Armata Romania anunta in mod oficial activitatile de ultima ora ale militarilor romani, in plin razboi in Ucraina, incepand cu exercitiul multinational Justice Eagle 24.1, care a fost derulat impreuna cu partenerii NATO din SUA si Republica Moldova, pentru imbunatatirea interoperabilitatii intre armate.

Armata Romana vorbeste inclusiv despre vizita sefului Fortelor Terestre din Portugalia si intalnirile importante pe care le-a avut, separat fiind aduse in discutie inclusiv exercitiile militare ale Diviziei 4 de Infanterie Gemina, plus instruirea care are loc la Centrul National Getica, cu toate detaliile mai jos.

“Vizita șefului Forțelor Terestre din Republica Portugheză la Statul Major al Forțelor Terestre. Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin l-a primit astăzi, 12 martie, la sediul instituției, pe șeful Forțelor Terestre din Republica Portugheză, generalul Eduardo Manuel Braga Da Cruz Mendes Ferrão, în cadrul vizitei pe care oficialul portughez o efectuează în România, în perioada 11 – 14 martie.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la susținerea dezvoltării relațiilor de cooperare în domenii specifice, bazate pe interese comune și avantaje reciproce, oportunitatea utilizării infrastructurii de instruire disponibilă la nivelul Forțelor Terestre Române, promovarea structurii de forțe NATO dislocată în țara noastră și încurajarea eforturilor de încadrare a structurilor multinaționale de pe teritoriul României. Programul în România al delegației Republicii Portugheze, condusă de generalul Eduardo Manuel Braga Da Cruz Mendes Ferrão, cuprinde și vizitarea trupelor portugheze din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova.

„Minte sănătoasă în corp sănătos!”. Instrucția continuă în cadrul exercițiului multinațional „JUSTICE EAGLE 24.1”, cu un concurs militar numit „Highland Games”, în care cele opt loturi sportive, a câte 5 membrii, formate împreună cu aliații și partenerii din Statele Unite ale Americii și Republicii Moldova, s-au înfruntat pe parcursul a șapte probe. La finalul activității, comandantul Batalionului 341 Infanterie „Constanța”, maiorul Marian Stoica, a premiat și felicitat toți participanții.

STRONGER TOGETHER! Personal din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” participă, în această perioadă, la exercițiul multinațional „LOYAL LEDA 24” (LOLE 24), care se desfășoară în Bydgoszcz, Polonia. Exercițiul, condus de Joint Force Training Center (JFTC), asigură cadrul operațional pentru instruirea în context multinațional și are ca scop verificarea procedurilor, evaluarea structurilor participante din cadrul statelor membre NATO și creșterea nivelului de interoperabilitate al acestora.

La Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” pregătirea nu se oprește niciodată! Zilele trecute, infanteriştii români s-au instruit alături de militarii francezi din cadrul Grupului de luptă NATO. Scopul acestui parteneriat a fost de a beneficia de cunoștințele fiecărei națiuni aliate în domeniul luptei în mediul urban, care necesită un mare grad de coordonare.”