Electrica: Anuntul Oficial de ULTIM MOMENT, Clientii din Toata Romania Informati

Electrica a facut un anunt oficial de ultim moment si ii informeaza pe clientii din toata Romania in legatura cu ceea ce se intampla in acest moment.

Electrica Anuntul Oficial ULTIM MOMENT Clientii Toata Romania Informati

Electrica, grup de energie care furnizeaza in zeci de judete si pentru milioane de romani atat energie electrica dar si gaze naturale, a publicat un anunt oficial extrem de important, despre care trebuie sa stie foarte multa lume. Cei de la Electrica aduc in atentia milioanelor de romani faptul ca, la final de an 2023 suma de subventii de la statul romani, care inca nu a fost incasata, totalizeaza putin peste 2.6 miliarde de LEI, o cifra uriasa pentru o asemenea companie.

Electrica spune ca de la Ministerul Energiei trebuie sa incaseze aproape 2.6 miliarde de LEI, in timp ce de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie sociala mai avea de incasat 19 milioane de LEI, cu mult mai mult decat datoriile de la final de an 2022. Mai mult decat atat, Electrica spune ca in ceea ce priveste o comparatie a performantelor financiare intre 2022 si 2023, anul trecut CPT a fost de 18.6 milioane de LEI, fata de 989.3 milioane de LEI, in 2022.

Electrica: Anuntul Oficial de ULTIM MOMENT, Clientii din Toata Romania Informati

Electrica anunta o realizare importanta prin scaderea costurilor aditionale pentru achizitia de energie electrica pentru CPT, iar asta a ajutat-o sa isi creasca profitul in cursul anului trecut, acelasi lucru putandu-se intampla in 2024. Alte costuri operationale pe care Electrica le-a avut in cursul anului 2022 au fost deasemenea reduse in cursul anului 2023, la profitul mai bun contribuind inclusiv veniturile mai mari obtinute din energia reactiva.

Electrica a avut un an foarte bun din punct de vedere al veniturilor, 2023 aducand atat incasari usor mai mici, dar profit mai mare pentru companie, ceea ce desigur da de inteles ca pentru anul 2024 ne-am putea astepta la mai bine. Electrica se asteapta ca in 2024 lucrurile sa mearga mai bine, pe fondul unei posibile cresteri a livrarilor de energie electrica in Romania, probabil combinata si cu o scadere a costurilor necesare pentru obtinerea ei pentru livrare.

Electrica este unul dintre grupurile cele mai mari din tara, cu o cota de piata impresionanta, dar si peste 3 milioane de clienti care beneficiaza de serviciile sale la ora actuala, numarul fiind in crestere in fiecare luna din an.