Romania: Anuntul de ULTIM MOMENT al Parlamentului European, CAND Aderam la Schengen

Romania este in centrul unui anunt important de ultim moment al Parlamentului European, cand ni se spune ca ar urma sa aderam la Schengen cu Bulgaria.

Romania Anuntul ULTIM MOMENT Parlamentului European CAND Aderam Schengen

Romania este in centrul unui anunt foarte important care ne spune cand aderarem la Schengen, iar asta pentru ca foarte multi romani aceasta este una dintre prioritatile importante, deoarece calatoriile se schimba complet, iar vicepresedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, afirma ca dupa alegerile europarlamentare ar trebui sa fie o decizie clara.

Romania asteapta de peste un deceniu o decizie cu privire la aderarea la Schengen, insa Margaritis Schinas afirma ca tara noastra merita sa intre si europenii ar trebui sa voteze partidele care au facut pana acum sistemul Schengen puternic, mentionand deasemena ca tara noastra si Bulgaria au facut progrese semnificative pentru aderare, pana acum.

Romania trebuie sa faca din Air Schengen si Sea Schengen o oportunitate pe care sa nu o rateze, iar asta pentru ca in baza implementarii acestui prim pas, se va lua o decizie in continuare cu privire la ridicarea completa a controalelor, insa desigur ca Asutria trebuie sa fie de acord cu acest lucru, iar deocamdata nu prea este, din pacate pentru noi toti.

“După alegerile pentru Parlamentul European, mă aștept la o decizie ca Bulgaria și România să poată adera la Schengen și pe uscat. Sper că europenii vor ține seama de acest mesaj când își vor vota în iunie: UE poate și a făcut lucruri mari în politica migrației. Am transformat călcâiul lui Ahile al Europei într-o poveste de succes.

Margaritis Schinas și-a exprimat încrederea în progresul Bulgariei și României către integrarea Schengen, menționând că eforturile lor au depășit așteptările. El a subliniat că primul pas către aderarea deplină implică stabilirea intrării aeriene și maritime, stabilind terenul pentru accesul terestre ulterior. a afirmat vicepresedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.”