BANCA Transilvania: Masura de URGENTA Aplicata, Informare Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Clientii Romani

BANCA Transilvania anunta oficial clientii din toata Romania cu privire la o masura urgenta, care este pusa in aplicare in toata tara, iata face banca.

BANCA Transilvania Masura URGENTA Aplicata Informare Oficiala ULTIM MOMENT Clientii Romani

BANCA Transilvania, institutia financiara cu cel mai mare numar de clienti in Romania si unul dintre cele mai mari din Europa Centrala si de Est, a anuntat o masura de urgenta, care se aplica in toata Romania incepand din acest moment. Din cauza cresterii numarului fraudelor online care au loc in aceasta perioada, BANCA Transilvania a decis sa limiteze suma maxima care poate fi transferata instant catre clientii altor banci din Romania, pentru o perioada limitata de timp.

BANCA Transilvania le permitea clientilor din Romania sa transfere instant sume de pana la 50.000 de LEI catre clientii altor banci, care fac parte din acest sistem, dar cresterea exponentiala a fraudelor online, obliga banca sa-si schimbe sistemul. BANCA Transilvania a decis sa limiteze la doar 3.000 de LEI, neoficial, sumele maxime care pot fi transferate instant catre alte banci, o reducere uriasa a sumei permise pana acum, iar tot ceea ce depaseste, va fi tranzactionat mai greu.

BANCA Transilvania: Masura de URGENTA Aplicata, Informare Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Clientii Romani

BANCA Transilvania spune ca problemele cu fraudele online in Romania se inscriu in trendul international, deoarece si bancile din alte tari se confrunta cu probleme similare, deci probabil au luat masuri similare pentru clienti. Deocamdata alte banci din Romania nu au anuntat masuri de acest gen, dar BANCA Transilvania a fost una dintre primele care a adoptat sistemul de plati instant, deci nu e neasteptat sa fie prima care il limiteaza, din motive de siguranta.

BANCA Transilvania spune ca in ultima perioada romanii au fost pacaliti cel mai des din cauza fraudelor cu investitii, ceva ce nu pare sa se mai termine, mai ales ca acum sunt folosite si clipuri video deepfake pentru a-i pacali pe oameni sa-si cedeze banii. Problema cea mai mare pentru BANCA Transilvania, este ca nu poate sa recupereze de multe ori banii transferati de catre clienti, asa ca in final acestia raman pagubiti si suparati pe ce se intampla.

BANCA Transilvania are pe website-ul sau multe informatii oficiale cu privire la modurile in care ne putem proteja impotriva fraudelor online, dar desigur ca e nevoie si ca oamenii sa inteleaga ce se intampla si sa le puna in aplicare.