Austria: Intalnire de ULTIM MOMENT pentru Aderarea Romaniei la Schengen, Deciziile Luate

Austria confirma o intalnire de ultim moment pentru aderarea Romaniei la Schengen, iata ce au discutat ministrii privind ridicarea controalelor la granite.

Austria Intalnire ULTIM MOMENT Aderarea Romaniei Schengen Deciziile Luate

Austria continua negocierile pentru aderarea Romaniei la Schengen, astfel ca o intalnire de ultim moment a avut loc intre ministrii de interne, Cataline Predoiu si Gerhard Karner, in centrul discutiilor fiind problema ridicarii controalelor la granitele terestre in Spatiul Schengen, ceea ce Karl Nehammer nu vrea sa permita in momentul de fata.

Austria inca un vrea sa faca altceva decat sa ne ingreuneze viata in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca agenda lui Karl Nehammer este cu totul alta decat ceea ce spune in mod public, iar toata lumea stie asta, insa din pacate nu ne ajuta prea mult deocamdata, pentru ca aderarea este in continuare blocata.

Austria va continua totusi sa negocieze aderarea Romaniei la Schengen, ministrul Catalin Predoiu afirmand ca discutiile sale cu Gerhard Karner vor continua in saptamanile si lunile urmatoare, astfel ca ramane doar sa vedem de cat timp va fi nevoie pentru ca Karl Nehammer sa fie convins sa-si ridice veto-ul cat mai rapid.

“Discuțiile s-au axat pe subiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, cu accent pe aplicarea Deciziei Consiliului privind ridicarea controalelor la frontierele aeriane și maritime, combaterea migrației ilegale și intensificarea cooperării polițienești, ca bază pentru perspectiva ridicării controalelor și la frontierele terestre.

Măsurile naționale, dublate de cele implementate împreună cu Agenția FRONTEX și Comisia Europeană reconfirmă angajamentul României de a acționa cu determinare pentru a asigura protecția frontierelor externe ale UE. Ministrul Karner a confirmat foarte buna cooperare dintre cele două țări și deschiderea fără rezerve de a lucra în continuare pe toate subiectele de interes comun. Am stabilit să continuăm întrevederile bilaterale directe în mod frecvent și constant pentru atingerea obiectivelor comune.”