Romania: Masurile de ULTIMA ORA Anuntate de MAI pentru Aderarea la Schengen

Romania anunta masurile de ultima ora luate de catre MAI pentru aderarea la Schengen, iata ce decizii sunt puse in aplicare pentru milioane de romani.

Romania Masurile ULTIMA ORA Anuntate MAI Aderarea Schengen

Romania se pregateste sa adere la Schengne, nu complet inca, ci doar in baza acordurilor pentru Air Schengen si Sea Schengen, iar MAI a anuntat masurile de ultima ora pe care le pune in practica pentru ca acest proces sa fie unul cat se poate de simplu, dar mai important decat atat, unul care sa functioneze in mod corespunzator, asa cum este si normal.

Romania a implementat deja, prin MAI, toate cerintele bazate pe acordul din decembrie 2023, care faciliteaza aderarea la Schengen pentru trafic aerian si maritim, astfel ca din acest punct de vedere nu ar trebui sa existe probleme, dar autoritatile lucreaza constant pentru ca aderarea completa, inclusiv cu granitele terestre, sa devina o realitate foarte curand.

Romania este pregatita de mult sa devina membru cu drepturi depline in cadrul Schengen, astfel ca aderarea partiala este vazuta de multa lume ca o palma serioasa data tarii noastre, insa poate ca pentru viitor vor veni si vesti mult mai bune pentru noi, cu o aderare completa, inclusiv pentru traficul terestru, asa cum ne dorim cu totii.

“MAI român lucrează constant, zilnic, pe baza unui plan concret, pentru realizarea tuturor obligațiilor care decurg din aplicarea Deciziei Consiliului din decembrie 2023 privind „Air Schengen” și „Sea Schengen” și ținem constant legătura cu miniștrii europeni, comisarul european și agențiile europene Frontex, Europol și altele.

MAI român este în grafic cu toate operațiunile care îi incumbă în această privință și a semnalat tuturor instituțiilor și autorităților române implicate necesitatea de a fi pregătite pentru momentul 31.03.2023, spre exemplu, consiliilor județene care au în administrare aeroporturi. Cu loialitate instituțională, MAI român rămâne deschis pentru a sprijini cu expertiza și informațiile deținute orice demers al autorităților române.”