Austria: Karl Nehammer ia Noi Masuri cu UE dupa ce a Decis CAND Adera Romania la Schengen

Austria, prin Karl Nehammer, ia o serie de nou masuri cu Uniunea Europeana, dupa ce a decis cand adera Romania la Schengen, iata ce se intampla.

Austria Karl Nehammer Noi Masuri UE Decis CAND Adera Romania Schengen

Austria continua, prin Karl Nehammer, sa-si mentina linia din ultimii ani, dupa ce cancelarul de la Viena a decis cand adera Romania la Schengen, iar acum impreuna cu liderii din Uniunea Europeana merge in Egipt, pentru a fi semnat un acord menit, in subsidiar, sa reduca migratia ilegala catre Europa, o problema tot mai mare in ultimii ani.

Austria l-a trimis pe Karl Nehammer in Egipt, el fiind acolo impreuna cu Ursula Von der Leyen, Giorgia Meloni, Kyriakos Mitsotakis si Alexander De Croo, pentru a semna un acord in valoare de cateva miliarde de euro, menit sa sustina economia egipteana, pentru a “convinge” guvernul de la Cairo sa blocheze plecarile migrantilor catre Europa, ceea ce ajuta Aderarea Romaniei la Schengen.

Austria a semnat acorduri bilaterale cu alte tari, prin Karl Nehammer, pentru acelasi scop, insa acum sustine o initiativa a Comisiei Europene, care ar trebui sa aiba un efect important pe termen lung in reducerea migratiei ilegale, dar desigur ca foarte multe alte lucruri depind de felul in care Egiptul va reusi, sau nu, sa isi indeplineasca obligatiile.

“Duminică, cancelarul Karl Nehammer va călători la Cairo. În capitala Egiptului, el se va întâlni la ora prânzului cu omologii săi Giorgia Meloni, Kyriakos Mitsotakis și Alexander De Croo, precum și cu președintele CE, Ursula Von der Leyen.

Delegația vrea să semneze un acord de un miliard de dolari cu țara. Scopul acordului ar trebui să fie o cooperare mai strânsă pe probleme de politică economică și energetică. Doar în Egipt trăiesc aproximativ șase milioane de refugiați intra-africani, UE vrea să se asigure că țara nu devine un centru pentru mișcările mari de migrație către Europa.”