Electrica: Interdictiile Oficiale despre care sunt AVERTIZATI Toti Clientii din Romania

Electrica avertizeaza clientii din Romania cu privire la interdictiile oficiale care sunt impuse pentru a fi furnizata energie electrica in tara.

Electrica Interdictiile Oficiale AVERTIZATI Toti Clientii Romania

Electrica, de departe cel mai mare furnizor de energie din Romania pentru milioane de romani, multe judete ale tarii, a decis sa publice o serie de informatii oficiale cu privire la interdictiile de care sunt vizati clientii romani. Vorbim despre interdictii care vizeaza interactiunea cu echipamentele prin care se transporta energia electrica in casele oamenilor, Electrica transmitand aceste informatii prin intermediul celor de la DEER, subsidiara care transporta electricitatea.

Electrica ne spune mai jos ca, este strict interzisa atingerea tablourilor elecrice, a firidelor sau cutiilor de distributie electrica, existand un foarte real risc de electrocutare pentru romanii care nu respecta aceste interdictii. Mai mult decat atat, cei de la Electrica ne spun deasemenea ca este strict interzisa sustragerea de componente din instalatiile de distributie a energiei electrice, separat de riscul de electrocutare, existand si riscuri de intrerupere a transportului de energie.

Electrica: Interdictiile Oficiale despre care sunt AVERTIZATI Toti Clientii din Romania

Electrica ii avertizeaza pe clienti si ca este interzisa executarea de lucrari de constructii sau sapaturi in zonele de siguranta si protectie a instalatiilor de distributie, fara aviz, pericolele fiind unele foarte mari si in aceste cazuri. Daca v-ati gandit vreodata ca este bine sa atingeti cablurile de inalta tensiune, ei bine Electrica va spune sa nu faceti acest lucru, inclusiv daca sunt cazute la sol, fiind interzisa deasemenea inclusiv atingerea stalpilor pe care ele sunt fizate.

Electrica aduce in atentie faptul ca este obligatoriu sa respectam indicatiile de pe inscriptiile de interzicere si avertizare, amplasate pe instalatiile de distributie ale energiei electrice, astfel incat sa fim mereu in deplina siguranta. Chiar daca ati vazut pe TikTok filmulete cu oameni care-si fac poze aproape de cablurile de inalta tensiune, sau le stalpi, Electrica ne interzice sa le escaladam, riscul de electrocutare si deces fiind extraordinar de mare, deci trebuie prudenta.

Electrica interzice, in final, bransarea ilegala la reteaua de distributie a energiei electrice, aici riscurile fiind multiple, inclusiv de incendii din cauza bransarilor incorecte, ceea ce poate afecta inclusiv vietile unor terte persoane.