Electrica: Foarte IMPORTANTE Explicatii Oficiale care Afecteaza MILIOANE de Clienti din Romania

Electrica transmite o serie de foarte importante explicatii oficiale care afecteaza milioane de clienti din toata Romania, iata ce trebuie sa stim.

Electrica IMPORTANTE Explicatii Oficiale Afecteaza MILIOANE Clienti Romania

Electrica, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrica si gaze naturale din toata Romania la ora actuala, a decis sa aduca in atentia tuturor oamenilor o serie de explicatii oficiale pe care ar trebui sa le cunoastem acum. Mai exact, cei de la Electrica au decis sa le explice romanilor ceea ce se intampla din punct de vedere al calcularii consumului lunar de energie electrica, in baxa indexului de consum inregistrat de catre aparatura de masurare.

Electrica spune ca responsabilitatea inregistrarii corecte a datelor de consum de la abonati tine de distribuitorul de energie electrica, nu de furnizor si nici de client, astfel ca daca datele nu sunt corecte, vina nu sta la noi, in vreun fel. Aceasta informatie este extrem de importanta, pentru ca in situatia in care primim facturi eronate, e important sa stim ca problema sta la distribuitorul de energie si nu la noi, obligatia de corectare fiind la acesta din urma.

Electrica: Foarte IMPORTANTE Explicatii Oficiale care Afecteaza MILIOANE de Clienti din Romania

Electrica transmite ca, separat de transmiterea indexului autocitit de catre clienti, distribuitorul de energie are deasemenea obligatia de a citi indexul pentru fiecare loc de consum in mod regulat, obligatia fiind stabilita prin lege. Conform legislatiei in vigoare, distribuitorul de energie, poate sa citeasca indexul de consum lunar, sau o data la maxim 6 luni de zile, iar in baza acestor date, Electrica poate emite facturi de regularizare pentru consum.

Electrica spune deasemenea ca, in cazul prosumatorilor periodicitatea de citire a indexului contorului, este de o luna calendaristica, astfel ca vorbim despre o procedura diferita decat in cazul consumatorilor obisnuiti, ceea ce n-ar trebui sa fie o surpriza prea mare. Pe de alta parte, este important sa stim aceste informatii de la Electrica, pentru ca in baza lor putem sa contestam o factura eronata, pentru a beneficia de corectarea rapida a acesteia, si a nu plati prea mult.

Electrica nu este singura companie care furnizeaza energie electrica si gaze naturale si actioneaza in acest mod, asa ca datele acestea ar trebui sa se aplice inclusiv in cazul altor furnizori de energie in Romania.