Ministrul Educatiei: 3 Anunturi de ULTIM MOMENT despre care Elevii si Profesorii Trebuie sa Stie

Ministrul Educatiei a facut 3 anunturi de ultim moment pentru elevii si profesorii din Romania, iata ce spune Ligia Deca si ce trebuie sa stim.

Ministrul Educatiei 3 Anunturi ULTIM MOMENT Elevii Profesorii Trebuie Stie

Ministrul Educatiei aduce in imediata atentie a tuturor elevilor din Romania o decizie extrem de importanta pe care a luat-o, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste in mod oficial despre faptul ca structura anului scolar va ramane in continuare pe module, iar reintroducerea tezelor nu este luata in discutie acum.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea despre intalnirea cu ambasadorul SUA in Romania si programul Study in Romania, care va aduce mai multi studenti in universitatile din tara noastra in cursul urmatorilor ani de zile, o veste excelenta, care pune tara noastra pe harta destinatiilor educationale ale lumii.

“Am avut astăzi o întrevedere cu Excelența Sa doamna Kathleen Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Dialogul în domeniul politicilor educationale, dezvoltarea și extinderea programelor Fulbright și FLEX reprezintă priorități de cooperare în domeniul educației. De asemenea, vom începe dialogul pe tema consolidării cadrului legal de cooperare bilatarelă în domeniul educației.

Programul Național pentru Internaționalizare Universitară „Study in Romania” va deveni un instrument puternic de susținere și dezvoltare a parteneriatelor universitare cu instituții educaționale din Statele Unite ale Americii. Crește numărul studenților străini care vor să studieze în România! Pe platforma #StudyinRomania au fost create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii candidaturilor pentru burse oferite de statul român pentru programe de licență, master și doctorat.

Mă bucur nu doar de numărul mare al studenților străini care vor să studieze în țara noastră, ci și creșterea numărului țărilor din care provin candidații – 160 de țări față de 146 anul trecut. Statul român oferă 500 de burse pentru studenți români din afara spațiului Uniunii Europene. Candidații interesați au putut aplica pentru toate domeniile de studiu, exceptând domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

În scopul promovării 🇷🇴 limbii și culturii române, cu excepția bursierilor de la doctorat, beneficiarii burselor acordate de statul român pentru studiile de licență și master vor studia doar în limba română. Nu a fost observată o legătură între structura anului școlar și rezultate. A fost realizată o evaluare a percepției profesorilor, elevilor și părinților cu privire la structura anului școlar.

Studiu care a arătat că există o percepție pozitivă asupra alternării ciclurilor de școală cu vacanțe. Structura anului școlar pentru anul viitor rămane pe module. Nu am avut o discuție cu privire la reintroducerea tezelor, însă simulările în acest an au fost organizate mai devreme, tocmai în ideea de a utiliza rezultatele în vederea unei recapitulări și consolidări privind examenele naționale.”