Ministrul Finantelor: Masurile de ULTIM MOMENT Anuntate de Marcel Bolos pentru Romania

Ministrul Finantelor anunta masurile de ultim moment, care au fost puse in aplicare in Romania, iata ce a realizat Marcel Bolos pentru oameni.

Ministrul Finantelor Masurile ULTIM MOMENT Anuntate Marcel Bolos Romania

Ministrul Finanțelor, a anunțat stabilirea unui nou set de indicatori de performanță pentru Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Această mișcare vine în urma discuțiilor lunare cu Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice, menite să evalueze progresele și să identifice nevoile de îmbunătățire în combaterea acestui flagel.

“Am avut astăzi discuția lunară cu Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice din toată țara, în care să urmărim întreg spectrul de acţiuni întreprinse pe linia de prevenire și combatere a evaziunii fiscale,” a declarat Ministrul Bolos. “Pentru anul 2024, am stabilit împreună cu conducerea ANAF un set clar de indicatori de performanță care să ne ajute să evaluăm în mod obiectiv performanța fiecărei regiuni și să identificăm zonele în care este nevoie de îmbunătățiri suplimentare.”

Marcel Bolos spune ca recunoașterea specificului diferit al fiecărei regiuni a condus la decizia de a adopta o abordare personalizată în gestionarea riscurilor de neconformare fiscală. “Fiecare regiune are un specific diferit, tocmai de aceea am decis că este nevoie de o abordare de această manieră,” a adăugat ministrul. “Diversitatea regiunilor necesită abordări personalizate în ceea ce privește managementul riscurilor, prin dezvoltarea de planuri de acțiune și de conformare pentru fiecare tip de impozit.”

Ministrul Finantelor confirma avansurile semnificative în digitalizare, exemplificate prin implementarea sistemelor RO e-Factura, RO e-Transport și RO e-Sigiliu, vor oferi o nouă perspectivă asupra modului în care acțiunile operative de control trebuie abordate. Aceste instrumente digitale permit o analiză mai eficientă și mai rapidă a datelor, facilitând astfel identificarea cazurilor de evaziune fiscală.

“În ultima perioadă, am făcut pași importanți în ceea ce privește digitalizarea și utilizarea datelor,” a subliniat Bolos. “Vom avea, astfel, o altă imagine asupra modului în care trebuie să abordăm acțiunile operative de control.”

Ministrul Bolos a exprimat optimism cu privire la progresele realizate în gestionarea riscurilor de neconformare, menționând că acestea sunt în concordanță cu planurile stabilite la începutul anului. “Mă bucur că de la lună la lună se fac progrese importante. Am încredere că rezultatele acestei luni vor fi în nota planului stabilit la începutul anului,” a încheiat el.

Prin aceste măsuri, Ministerul Finanțelor și ANAF își reafirmă angajamentul de a combate evaziunea fiscală și de a asigura un sistem fiscal echitabil și transparent în România.