Ministrul Educatiei: 2 Importante Anunturi de ULTIM MOMENT Vizand Elevii si Scolile din Romania Astazi

Ministrul Educatiei transmite 2 foarte importante anunturi oficiale de ultim moment pentru elevii din scolile din Romania, iata ce spune Ligia Deca.

Ministrul Educatiei 2 Importante Anunturi ULTIM MOMENT Vizand Elevii Scolile Romania Astazi

Ministrul Educatiei a decis sa faca 2 anunturi extrem de importante, de ultim moment, pentru elevii si profesorii din Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in imediata atentie a tuturor romanilor o intalnire importanta pe care a avut-o cu ambasadorul Tunisiei in Romania, cu toate detaliile disponibile mai jos.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre investitiile facute pentru una dintre gradinitele din Bucuresti in care invata sute de copii in momentul de fata, Ligia Deca fiind prezenta la un eveniment in cadrul caruia au fost dezvaluite investitiile importante realizate pentru copiii din Bucuresti.

“Astăzi am avut o întrevedere cu delegația Ambasadei Republicii Tunisiene la București, condusă de Excelența Sa Domnul Ambasador Sami Nagga. În cadrul discuțiilor, a fost evocată consolidarea cadrului juridic al cooperării româno-tunisiene prin semnarea, în 2023, a două documente bilaterale în domeniul educației și domeniul învățământului superior și al cercetării științifice, în contextul aniversării a 60 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Tunisiană.

Dialogul a permis explorarea dezvoltării unor acțiuni comune, inclusiv posibilitatea realizării unor schimburi de bune practici și asigurării expertizei în arii-cheie pentru reforma sistemului de educație din Republica Tunisiană. Încep să se vadă rezultatele implicării în modernizarea infrastructurii educaționale! Peste 200 de copii vor beneficia de spații eficiente energetic, mai sigure și dotate cu mobilier modern, în Grădinița Nr. 230 din sectorul 6 al capitalei!

O grădiniță mai sigură, prin amplasarea de sisteme de avertizare automate în caz de incendiu și scară exterioară pentru evacuare de urgență, spații iluminate corespunzător și un mediu mai sănătos pentru copii, dat fiind că vor fi instalate echipamente ce cresc calitatea aerului din interior. Grădinița este modernizată cu fonduri din PNRR. Spațiile vor fi dotate cu mobilier de ultimă generație în valoare de aproximativ 700.000 de lei, tot prin PNRR.

fonduri obținute prin implicarea Primăriei sector 6 în urma apelului lansat de Ministerul Educației, ce vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar. În proiectul de reabilitare sunt incluse alte unități de învățământ din sectorul 6. Vor dispune de aceleași dotări: Grădinița Nr. 208, Grădinița Nr. 274, Școala Gimnazială Nr. 117 și Grădinița Nr. 170, Grădinița Paradisul Piticilor, Școala Gimnazială Nr. 309 și Colegiul Tehnic Petru Poni.

Aproape 82.000 de studenți din toată lumea au aplicat online pentru Programul anual de burse oferite de statul român!. Apelul pentru burse a fost deschis în perioada 16 ianuarie – 16 martie 2024, având ca scop atragerea studenților din străinătate în programe de studii la toate cele trei cicluri (licență, master și doctorat) în cadrul universităților acreditate din România.”