Ministrul Mediului: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Romania privind Apa si Meteorologia

Ministrul Mediului a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment pentru Romania privind apa si meteorologia, iata ce spune Mircea Fechet.

Ministrul Mediului Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Romania Apa Meteorologia

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a participat la Ziua Mondială a Apei și Ziua Mondială a Meteorologiei, care au fost marcate printr-un eveniment de anvergură la sediul Administrației Naționale de Meteorologie, un simbol al angajamentului nostru comun pentru un viitor mai sigur și mai sustenabil.

Evenimentul a adunat laolaltă personalități marcante din cadrul Ministerului Mediului, inclusiv pe distinșii secretari de stat, Ionuț Sorin Banciu și Chiru Dan Stefan, alături de Sorin Lucaci, directorul general al Administrației Naționale Apele Române, precum și reprezentanți de seamă ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, Academiei De Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, Institutului de Geografie al Academiei Române și Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Ministrul Mediului spune ca in centrul discuțiilor, tema aleasă pentru acest an, „Apă pentru Pace”, a fost nu doar un apel la reflecție, ci și un strigăt de mobilizare în fața efectelor devastatoare pe care le pot avea conflictele asupra resurselor naturale și a mediului. Mircea Fechet, Ministrul Mediului, a subliniat în mesajul său video importanța critica a păstrării unui echilibru ecologic, într-o perioadă în care ecocidul și distrugerea iremediabilă a ecosistemelor și cursurilor de apă devin, din nefericire, tot mai comune, remarcând tragedia de la Nova Kahovka și repercusiunile sale asupra Mării Negre.

Reflectând asupra situației actuale, ministrul a adus un omagiu muncii celor din serviciul Hidrologic Național și tuturor celor implicați în gestionarea resurselor de apă și în serviciile de meteorologie. Conexiunea strânsă între serviciul meteorologic și cel hidrologic a fost evidențiată ca un exemplu remarcabil de colaborare eficientă, esențială pentru prognozele meteorologice și avertizările hidrologice care protejează vieți și bunuri.

În încheierea evenimentului, Ministrul Fechet a reiterat angajamentul României de a lucra neîncetat pentru protecția mediului și a resurselor naturale, subliniind importanța solidarității și cooperării internaționale în fața provocărilor globale.

Ziua Mondială a Apei și Ziua Mondială a Meteorologiei ne reamintesc nu doar de fragilitatea lumii în care trăim, dar și de forța și speranța pe care le putem găsi împreună, luptând pentru pace, protecția mediului și bunăstarea comună.