DIGI RCS & RDS: Dispozitia Oficiala de ULTIM MOMENT, ce Interzice cu Desavarsire in Romania

DIGI RCS & RDS a anuntat o dispozitie oficiala de ultim, prin care ia o decizie importanta, iata ce interzice cu desavarsire in Romania chiar acum.

DIGI RCS & RDS Dispozitia Oficiala ULTIM MOMENT Interzice Desavarsire Romania

DIGI RCS & RDS, unul dintre grupurile de telecomunicatii cele mai mari din Romania la ora actuala, a anuntat o dispozitie oficiala de ultim moment cu o interdictie pe care vrea sa o vada aplicata in tara noastra in ceea ce o priveste. Mai exact, DIGI RCS & RDS nu vrea ca posturile sale de televiziune sa fie retransmise prin intermediul anumitor platforme de streaming video la cerere, care urmeaza sa fie activate in Romania in viitorul nu foarte indepartat.

DIGI RCS & RDS spune ca nu vrea ca posturile de televiziune DIGI 24, U TV, Hit Music Channel si Music Channel, sa fie retransmise prin platformele Sweet TV, Megogo, sau Ines Live, chiar daca ele fac parte din lista must carry. In mod normal, cei de la DIGI RCS & RDS ar trebui sa permita retransmisia acestor posturi de televiziune inclusiv prin intermediul platformelor de streaming video la cerere, insa nu vor sa faca asta, asa ca au intervenit CNA si Consiliul Concurentei.

DIGI RCS & RDS: Dispozitia Oficiala de ULTIM MOMENT, ce Interzice cu Desavarsire in Romania

DIGI RCS & RDS a incheiat cu ceva timp in urma un acord cu Consiliul Concurentei, in baza caruia trebuie sa respecte prevederile regimului must carry pentru canalele de televiziune, atat la preluare, cat si la distributie. Cei de la DIGI RCS & RDS spun ca, daca aceste posturi ar fi preluate de platformele de streaming video la cerere, audienta lor in segmentul TV va fi cu mult redusa, asa ca nu vor sa le permita platformelor sa le retransmita.

DIGI RCS & RDS va trebui sa mai ofere explicatii autoritatilor cu privire la refuzul sau, iar in final ramane de vazut daca va fi, sau nu, obligata sa retransmita acele canale de televiziune, dar deocamdata asta nu se intampla. Cei de la DIGI RCS & RDS au anumite canale proprii disponibile in platforme de streaming video la cerere in momentul de fata, iar CNA spune ca daca sunt retransmise in unele, trebuie sa fie retransmise in toate, conform legii in vigoare.

DIGI RCS & RDS are, desigur, si o platforma de streaming video la cerere proprie, in care nu retransmite toate canalele care fac parte din listele must carry, insa poate ca si asta se va schimba foarte curand.