Schengen: Important Anunt Oficial de ULTIM MOMENT de la MAI despre Cand Adera Romania

Schengen este iar in centrul unui anunt oficial de ultim moment, foarte important, despre cand adera Romania, iata ce spune MAI despre urmatorii pasi.

Schengen Important Anunt Oficial ULTIM MOMENT MAI Cand Adera Romania

Schengen ne primeste partial cu traficul aerian si maritim din 31 martie, insa un anunt oficial de ultim moment de la MAI despre cand adera Romania la Schengen si cu granitele terestre, vine sa dezumfle putin sperantele celor care credeau ca totul se va intampla foarte rapid, iar poate ca din 2025 vo putea calatori liber oriunde.

Schengen ar putea ramane blocat pe cale terestra si la inceput de 2025, iar asta pentru ca nu stim cand adera Romania la Spatiul Schengen, totul depizand de Karl Nehammer, cancelarul austriac avand cheile aderarii, iar ministrul Catalin Predoiu nu ne da sperante prea mari ca asta se va intampla foarte curand, din pacate pentru noi.

Schengen este cea mai mare zona de liber trafic intertari din Europa si una dintre cele mai mari din intreaga lume, insa aderarea Romaniei ramane doar o speranta care are sanse extrem de mici de a se indeplini, atat timp cat Karl Nehammer refuza sa faca altceva decat sa ne blocheze aderarea din motive care nu sunt chiar atat de reale.

“Este un obiectiv fezabil, dar nu aș vrea să avansez date, să fac predicții aici. Prefer mai degrabă să mă concentrez pe construirea acestui moment. Așa am făcut și anul trecut. Eu n-am avansat niciodată, chiar dacă aveam propriul meu obiectiv intern. Am preferat să construiesc cu partenerii austrieci, cu cei europeni, că sunt foarte importanți și nu numai ei.

Un rezultat și iată că rezultatul a venit, e adevărat, în ultima zi a anului, dar a venit. Noi asta facem, Ministerul Afacerilor Interne, construim, construim cu partenerii austrieci, cu partenerii europeni, cu ceilalți parteneri ai României, treptat, progresiv, un rezultat. afirma Catalin Predoiu.”