Ministrul Educatiei: 2 Declaratii Oficiale de ULTIM MOMENT, Actiuni si Masuri pentru Elevii si Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei face 2 declaratii oficiale de ultim moment cu actiuni si masuri pentru elevii din scolile din toata Romania, iata ce spune Ligia Deca.

Ministrul Educatiei 2 Declaratii Oficiale ULTIM MOMENT Actiuni Masuri Elevii Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei face 2 declaratii oficiale de ultim moemnt, pentru elevii si profesorii din toata Romania, Ligia Deca aducand initial in atentia oamenilor faptul ca a participat la o conferinta internationala importanta, organizata la Bucuresti, la care au participat cercetatori importanti din intreaga lume.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea inclusiv despre ceea ce vrea sa faca cu planurile cadru pentru sistemul de invatamant, existand intentia ca acestea sa fie simplificate pentru ca educatia de care beneficiaza elevii din toata Romania sa fie una de calitate mai ridicata, ceea ce este o veste excelenta pentru noi.

“Am participat ieri la deschiderea celei de-a V-a ediții a Conferinței Cercetătorilor Procesului Bologna (Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference, FOHE-BPRC), organizată de către UEFISCDI în parteneriat cu Universitatea din București și SNSPA, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

A fost o bucurie să fiu în mijlocul a peste 100 de cercetători internaționali preocupați de modul în care sunt implementate direcțiile de acțiune ale Procesului Bologna în statele membre ale Spațiului European al Învățământului Superior, printre care se află și România, precum și de viitorul învățământului superior european. Europa viitorului se va construi pe valori academice solide, care garantează că universitățile pot fi lideri în identificarea de soluții pentru crizele suprapuse cu care societățile noastre se confruntă.

Internaționalizarea învățământului superior, accesul și succesul pe piața muncii, incluziunea, valorile fundamentale ale învățământului superior, digitalizarea și implicațiile sale etice, precum și metodele inovatoare de învățare și predare pentru un învățământ centrat pe student sunt priorități tematice ale acestei ediții. Dincolo de faptul că aduce în prim-plan valorile academice care stau la baza învățământului superior.

Acest eveniment de înaltă ținută științifică pregătește Conferința Miniștrilor pentru Învățământ Superior de la Tirana, din luna mai, unde se va propune un cadru de referință care să definească aceste valori, împreună cu un cadru european de monitorizare al respectării acestora. Voi susține adoptarea acestui cadru de referință și mă voi asigura că România va continua angajamentul său ferm în promovarea cooperării europene în domeniul învățământului superior! Mulțumesc echipei de organizare și tuturor celor care au contribuit la succesul acestui eveniment! 

Atunci când am mai fost întrebată recent despre planurile-cadru, am enunțat niște principii pe care le-am avut în vedere și pe care le-am și prezentat grupurilor de lucru atunci când ne-am întâlnit inițial, după ce au fost formate, cu coordonatorii acestor grupuri de lucru. Și am rugat, pe de o parte, să existe o aerisire a planurilor-cadru.”