ALERTA ANM Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Romania pe 28 Martie 2024

Alerta ANM meteorologica oficiala de ultim moment pentru Romania pe 28 martie 2024, aduce in atentia noastra un fenomen meteo serios pentru romani.

ALERTA ANM Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT Romania 28 Martie 2024

Alerta ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, meteorologica oficiala de ultim moment pentru Romania pe 28 martie 2024, ne aduce in atentia imediata un fenomen meteo care va provoca disconfort pentru multi romani, deoarece vorbim despre praf saharian care ajunge peste tara noastra.

ANM explica mai jos cum anume se va deplasa acest praf saharian peste zone din tara, problemele cele mai mari urmand a fi in cursul aceste nopti, cand numarul particulelor de praf din aer va fi mai ridicat, astfel ca e bine sa stim ce se intampla din toate punctele de vedere.

Comunicat cu privire la transportul de praf saharian în zona României!

În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică și va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentrații mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice și estice.

În noaptea de joi spre vineri masa de aer încărcată cu particule de praf va depăși aria geografică a României și se va regăsi deasupra Mării Negre și Ucrainei. Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și intervalele cu ploaie.

Notă: Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS).