Electrica: Cerinta Oficiala de ULTIM MOMENT si o Informare IMPORTANTA pentru Clientii Romani

Electrica a publicat o cerinta oficiala de ultim moment cu o informare pentru clientii din toata Romania, iata ce ne trasmite si ce ar trebui sa stim.

Electrica Cerinta Oficiala ULTIM MOMENT Informare IMPORTANTA Clientii Romani

Electrica, binecunoscuta companie care furnizeaza energie electrica si gaze naturale pentru peste 4 milioane de romani, a decis sa faca o informare extrem de importanta despre care trebuie sa stie toti clientii din Romania chiar acum. Informarea pe care Electrica a publicat-o vizeaza masurile pe care clientii romani trebuie sa le stie si sa le ia, in cazul in care exista intreruperi in ceea ce priveste furnizarea de energie electrica, lucru care se poate intampla oricand.

Electrica explica in mod oficial ce tipuri de intreruperi pot aparea in furnizarea de curent electric pentru clientii din Romania, ele putand fi tranzitorii, de mai putin de o secunda, scurte, adica mai putin de 3 minute, sau mai mari. Electrica spune ca intreruperile tranzitorii sunt, de obicei, generate de catre manevrele automate ale instalatiilor de distributie, cele scurte fiind generate de manevre sau functionarea de protectii in cazul defectiunilor trecatoare, iar cele lungi pot fi planificate, sau incidente.

Electrica: Cerinta Oficiala de ULTIM MOMENT si o Informare IMPORTANTA pentru Clientii Romani

Electrica a decis sa ofere aceste explicatii pentru a-i ajuta pe clienti sa inteleaga mai usor de ce furnizarea de energie electrica poate sa fie oprita in anumite situatii, dar si cum sa actioneze, in functie de cat de grava e problema. Electrica spune ca daca exista intreruperi tranzitorii sau scurte, repetate, in furnizarea de energie electrica, atunci ar trebui sa depunem o reclamatie la companie, pentru a o instiinta in legatura cu ceea ce se intampla si a obtine ajutor.

Electrica spune ca in cazul intreruperilor lungi, ar trebui intai sa verificam pe website-ul subsidiarei Distributie Energie Electrica Romania, DEER, pentru a vedea daca exista lucrari planificate in zona in care se furnizeaza energie. In cazul in care nu se intampla acest lucru, cei de la Electrica spun ca este necesar sa depunem o reclamatie pentru a raporta existenta unui incident in retea, astfel incat sa ne fie rezolvata problema de catre angajatii companiei de distributie.

Electrica ofera toate aceste informatii pentru ca este necesar ca romanii sa stie ce sa faca in situatia in care este intrerupta, din varii motive, furnizarea de energie electrica, lucru care se poate intampla in orice moment.