Google Pixel 9: Decizia Surprinzatoare a Google pentru Noile Telefoane

GOogle Pixel 9 este in centrul unei importante decizii surprinzatoare a Google, iata ce vrea sa faca cu noile telefoane pregatite de lansare acum.

Google Pixel 9 Decizia Surprinzatoare Google Noile Telefoane

Google este pe cale să redefinească piața smartphone-urilor în 2024, cu o abordare inovatoare pentru lansarea viitoarei serii Pixel 9. Conform ultimelor informații dezvăluite de 91mobiles, bazate pe randări create de OnLeaks, Google nu va lansa doar un model standard al Pixel 9, ci va extinde seria cu încă două variante impresionante: Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro “XL”.

Această mișcare indică o schimbare majoră în strategia de branding a Google, care se îndepărtează de formatul unic adoptat odată cu lansarea Pixel 5 și revine la diferențierea dimensiunilor prin reînvigorarea etichetei “XL”.

Google, până în 2019, a utilizat brandingul XL pentru modelele sale mai mari, însă a abandonat acest nume odată cu trecerea la denumirea “Pro” începând cu 2021. Acum, semnalează o revenire strategică la o împărțire similară cu cea a iPhone, oferind consumatorilor opțiunea între două dimensiuni diferite pentru nivelul Pro, o decizie care face reînvierea numelui XL extrem de logică.

Google Pixel 9: Decizia Surprinzatoare a Google pentru Noile Telefoane

Designul Pixel 9 standard se aliniază cu scurgerile anterioare, evidențiind margini plate – o schimbare față de designurile curbate ale modelelor Pixel 8 și 8 Pro – și colțuri ale ecranului care par să devină din ce în ce mai rotunjite odată cu fiecare nouă generație.

Specificațiile de afișare diferă pentru fiecare model, cu Pixel 9 Pro XL având un ecran de 6,5 inchi, Pixel 9 Pro unul de 6,1 inchi, și Pixel 9 standard unul de 6,03 inchi. Interesant este că aceasta reprezintă o reducere ușoară a dimensiunii pentru varianta XL, în comparație cu afișajul de 6,7 inchi al actualului Pixel 8 Pro, sugerând că Google caută să găsească un echilibru mai bun pentru utilizatorii care consideră modelul 8 Pro prea voluminos.

Ambele variante Pro vor fi echipate cu un sistem impresionant de trei camere pe spate, promițând să aducă capabilități excepționale de fotografie într-un format mai compact. Pentru entuziaștii fotografiei digitale, acesta ar putea fi momentul ideal pentru a alege un model Pixel.

Cu toate acestea, lansarea noilor modele emblemă Pixel este încă la câteva luni distanță, iar Google are în plan să lanseze întâi alte dispozitive, precum Pixel 8A și Pixel Fold 2, posibil în cadrul conferinței anuale de intrare/ieșire din mai. Având în vedere acest ritm de inovație, nu ar fi surprinzător să vedem un Pixel 9A în viitor, adăugând astfel încă o variantă în cadrul acestei generații, reconfirmând angajamentul Google de a inova și de a se adapta la nevoile în continuă schimbare ale consumatorilor.