Guvernul Romaniei Anunta Noi Investitii in Autostrazi si Drumuri Expres, Problema Inchiderii Magazinelor

Guvernul Romaniei vorbeste, prin vocea premierului Marcel Ciolacu, despre problema inchiderii magazinelor in weekend, dar si despre noi investitii majore in autostrazi si drumuri expres, mai multe detalii fiind disponibile mai jos pentru toti romanii interesati.


Aprobăm azi indicatorii unor noi investiții majore în infrastructura rutieră. Este vorba despre autostrada Craiova-Filiași și Drumul Expres Filiași-Târgu Jiu. Sunt convins că putem trece cât mai repede la proiectare și construcție, sunt 51,5 kilometri de autostradă și 59 de kilometri de drum expres. Este o investiție de peste 3,2 miliarde de euro din bani europeni și de la buget.

Am fost în ultimele zile cu domnul ministru Sorin Grindeanu pe șantierele de autostrăzi, am văzut că se menține ritmul de lucru și sunt optimist: câtă vreme facem asemenea investiții, creșterea economică va fi solidă! De aceea și Spun că nu mă îngrijorează problema deficitului deoarece asemenea investiții aduc cea mai mare rată de multiplicare în economie și dezvoltă România! Nu creștem taxe, ci am ales să majorăm nivelul investițiilor!

În încheiere, vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend! Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă. Vă mulțumesc!