Romania: Vestile Proaste de ULTIM MOMENT, Cand Adera la Schengen, de ce Dureaza Mult!

Romania are parte de vesti foarte proaste legate de cand adera la Schengen fara restrictii, iata de ce dureaza mult si cat de grea e situatia.

Romania Vestile Proaste ULTIM MOMENT Cand Adera Schengen Dureaza Mult

Romania are parte de niste vesti foarte proaste privind cand adera la Schengen, iar asta pentru ca ni se dezvaluie la ce trebuie sa ne asteptam cand vine vorba despre orizontul de timp legat de aderare, iar asta pentru ca eurodeputatul Victor Negrescu spune ca abia in decembrie s-ar putea rediscuta problema noastra.

Romania ar putea avea adusa in discutie intr-un Consiliu JAI aderarea la Schengen, fara controale la granitele terestre, abia in decembrie 2024, fara a se sti cand aderarea la Spatiul Schengen ar putea deveni realitate, pentru ca o decizie luata pana la final de an nu pare posibila, decat daca dispare Karl Nehammer de la conducerea Austriei.

Romania este condamnata sa se chinuie cu procesul de aderare la Schengen, iar cand vom finaliza acest drum e greu de spus, mai ales ca doar prin decembrie ar putea exista sanse cu privire la obtinerea rezultatului, iar asta numai daca si alegerile din Austria vor fi in favoarea noastra, fiind necesara infrangerea partidului cancelarului austriac, pentru a avea sperante reale.

“În continuare, noi, în Paramentului European, vom milita pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen și și ne dorim ca în cursul acestui an acest subiect să fie redeschis și să avem o discuție, posibil în Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), în speranța unui acord unui vot pozitiv, în așa fel încât să avem perspective mai clare.

Eu cred că în decembrie am putea rediscuta acest subiect. În cazul social-democraților europeni, aderarea completă a României la spațiul Schengen este inclusă în programul politic al familiei noastre politice și solicitarea noastră este expresă și clară – aderarea de îndată a României la Schengen într-o manieră completă.”