Ministrul Educatiei: Planul Oficial de ULTIM MOMENT cu Masuri de Impact Major pentru Scoli!

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial planul de ultim moment cu o serie de masuri ale Ligiei Deca, care vor avea un impact major in toata tara.

Ministrul Educatiei Planul Oficial ULTIM MOMENT Masuri Impact Major Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat un plan oficial foarte important, de ultim moment, care include o serie de masuri de impact major pentru scolile din Romania, Ligia Deca vorbind despre felul in care se incearca impiedicarea raspandirii violentei in scolile din toata Romania, o problema tot mai mare.

Ministrul EDucatiei detaliaza mai jos toate masurile care ar trebui sa faca scolile mult mai sigure pentru elevii din toata Romania, explicatiile oferite de catre Ligia Deca avand menirea de a ii ajuta pe parinti sa inteleaga ceea ce se intampla si cat de mare este nevoie de masurile de acest gen in tara noastra.

“Am pus în consultare publică Planul național de combatere a violenței școlare! Scopul „Planului național de combatere a violenței școlare” este asigurarea unui mediu sigur, primitor și de susținere pentru toți membrii comunității școlare. Împreună pentru un mediu sigur, primitor și de sustinere pentru toti membrii comunității școlare! 3 ani, 4 direcții de acțiune și peste 40 de măsuri peste 20 de ministere și instituții implicate finanțare națională și europeana.

Direcția de acțiune 1: Prevenirea violenței, promovarea stării de bine și a coeziunii comunității școlare. Exemple de măsuri: Programul „Împreună prindem curaj” în minimum 250 școli/an, Promovarea disciplinelor opționale „Managementul emoțiilor”, „Educație pentru sănătate”, “Abilități de viață”, Acțiuni colaborative dedicate elevilor, profesorilor și părinților, Activități extracurriculare: cercuri de educație nonformală, teatru forum, expoziții, competiții sportive.

Direcția de acțiune 2: Reducerea cazurilor de violență în mediul școlar. Exemple de măsuri: Monitorizarea actelor de violență și a eficienței măsurilor pentru victime și autori. Dotarea școlilor cu sisteme de supraveghere audio-video. Sprijin interinstituțional susținut și adaptat pentru școlile cu multe cazuri de violență. Decontarea cu prioritate a ședințelor de terapie psihologică, psihiatrică acordate victimelor, autorilor cazurilor grave de violență.

Directia de acțiune 3: Managementul cazurilor de violentă din mediul școlar, reabilitarea autorilor și revenirea la condiția unui mediu sigur în școală. Exemple de măsuri: Sesiuni de diseminare a prevederilor Procedurii privind managementul cazurilor de violență din mediul școlar. Intervenții imediate în cazurile de violență, prin toate mijloacele legale. Măsuri de sprijin pentru familiile copiilor victime, cu comportament agresiv.

Formarea polițiștilor, procurorilor și judecătorilor în ceea ce privește gestionarea cazurilor grave de violență. Direcția de acțiune 4: Îmbunătățirea capacității personalului școlilor pentru prevenirea, combaterea și managementul cazurilor de violență. Exemple de măsuri: Creșterea numărului de consilieri școlari până la atingerea unei norme de maximum 500 de elevi, 500 de elevi și preșcolari, 300 de preșcolari. Formare cadrelor didactice și a consilierilor școlari (proiect ROSE și proiect „Policies and resources for safe and supportive schools in Romania”). Grupuri de sprijin și schimburi de experiență dedicate personalului școlii.”