Romania: Mesajul Oficial de ULTIM MOMENT cu Vesti SUMBRE pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania este vizata de un mesaj oficial de ultim moment cu vesti sumbre privind finalizarea aderarii la Schengen, iata ce trebuie sa stie oamenii.

Romania Mesajul Oficial ULTIM MOMENT Vesti SUMBRE Finalizarea Aderarii Schengen

Romania are parte de un mesaj oficial de ultim moment, cu vesti sumbre legate de finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, adica si ridicarea controalelor la granitele terestre, iar asta deoarece ministrul Catalin Predoiu spune ca totul depinde nu de tara noastra ci de conjuncturi politice externe, adica Austria si Karl Nehammer.

Romania s-a dat silinta pentru a-si rezolva problemele legate de aderarea la Schengen, nereusind pana in momentul de fata sa faca altceva decat sa obtina o aderare partiala cu un compromis pe care Austria l-a acceptat, dar care nu ne aduce avantaje decat pe cale aeriana, nu si pe cale terestra, unde miza este mult mai serioasa.

Romania nu prea are ce sa mai faca pentru a forta Austria si pe Karl Nehammer sa renunte la veto-ul privind finalizarea aderarii la Schengen, chiar daca de la Bucuresti vin anunturi privind masurile luate pentru a rezolva problemele raportaet de austrieci, asa ca asteptarea privind finalizarea aderarii va continua si in 2024.

“Perspectivele celei de a doua etape depind însă și de factori care nu sunt în sfera de intervenție diplomatică a țării noastre, de evoluții și conjuncturi politice externe. Decizia de extindere cu frontierele terestre va fi politică, la fel ca și decizia privind Air Schengen. Dar, în egală măsură, sunt convins că procesul este ireversibil și că realizarea lui completă nu poate întârzia prea mult.

Suntem gata să ne asumăm rolul și responsabilitățile care vin odată cu statutul de stat membru Schengen, suntem gata să contribuim la securizarea frontierelor UE, să contribuim cu expertiza noastră și să continuăm îmbunătățirea cadrului legislativ UE privind migrația și azilul. Mulțumesc tuturor. sustine Catalin Predoiu, ministrul MAI.”