Rusia a Lansat o Noua Ofensiva Militara de Mare Amploare in Ucraina

Rusia Lansat Noua Ovensiva Militara Mare Amploare Ucraina

Rusia a lansat o noua ofensiva militara de mare amploare in Ucraina, iar asta pentru ca analistii militari estimeaza ca zilele trecute rusii au initiat o ofensiva cu echipament militar mecanizat, estimandu-se ca este cel mai mare de la inceputul tentativelor rusesti de a ocupa Avdiivka.


Amploarea atacului mecanizat rusesc din 30 martie este semnificativă. Forțele ruse nu au efectuat un atac mecanizat atât de mare de la începutul efortului ofensiv localizat rusesc de a ocupa Avdiivka la sfârșitul lunii octombrie 2023, când forțele ucrainene au distrus aproape 50 de tancuri rusești și peste 100 de vehicule blindate în perioada 19-20 octombrie 2023.

Capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva atacului din 30 martie, în special lângă Avdiivka, unde forțele ucrainene au fost forțate să se retragă rapid în noi poziții defensive în urma pierderii așezării, este un indicator pozitiv al capacității Ucrainei de a se apăra împotriva viitoarelor atacuri rusești pe scară largă. și operațiunea ofensivă rusă așteptată din vara 2024.

Oficialii ucraineni, în mod justificat, continuă să avertizeze cu privire la capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva efortului ofensiv rusesc așteptat de vară în fața deficitului de muniție, a limitărilor de forță de muncă și a asistenței occidentale întârziate.

Este posibil ca forțele ucrainene să fi fost nevoite să cheltuiască o cantitate semnificativă de material pentru a se apăra împotriva asaltului rusesc de lângă Tonenke, evidențiind capacitatea Rusiei de a conduce atacuri care forțează Ucraina să cheltuiască porțiuni uriașe din rezervele deja limitate de material și forță de muncă pentru a se apăra.

Capacitatea demonstrată a Ucrainei de a se apăra cu pricepere împotriva unui asalt rusesc pe scară largă într-o parte deosebit de critică a frontului, în ciuda provocărilor Ucrainei, sugerează că forțele ucrainene pot obține efecte semnificative pe câmpul de luptă dacă sunt echipate corespunzător. Comandamentul rus ar putea acorda prioritate zonei Avdiivka din regiunea Donețk.

Disponibilitatea comandamentului militar rus de a angaja tancuri în valoare de un batalion la un atac în apropiere de Avdiivka indică faptul că acest asalt a fost un efort prioritar. Comandamentul rus își poate concentra operațiunea ofensivă prevăzută pentru sfârșitul primăverii/vara 2024 asupra regiunii de vest Donețk, în speranța de a se construi pe progresele constante, dar marginale ale forțelor ruse în acest sector.

Oficialii ucraineni au avertizat recent că forțele ruse acumulează personal de-a lungul axei Harkov-Lugansk, lângă Bakhmut, lângă Avdiivka și în vestul Oblastului Zaporijia, dar ISW continuă să evalueze că forțele ruse vor putea, probabil, doar să lanseze o operațiune concertată la scară largă. operațiune ofensivă într-o direcție operațională la un moment dat din cauza forței de muncă și a limitărilor de planificare ale Rusiei.”