Sony Lanseaza Actualizari pentru Camerele Alpha, iata ce Noutati Ofera

Sony Lanseaza Actualizari Camerele Alpha iata Noutati Ofera

Sony lansează update-uri de firmware pentru modelele Alpha 1 (Ver. 2.00), Alpha 7S III (Ver. 3.00), Alpha 7 IV (Ver. 3.00), toate disponibile deja, dar și actualizări dedicate modelului Alpha 9 III (Ver.2.00), care vor fi disponibile după luna aprilie 2024. Update-urile integrează unele dintre cele mai avansate tehnologii Sony, inclusiv soluția Camera Authenticity, semnătura proprietară in-camera, și suport pentru formatul C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity). Împreună, aceste instrumente vor facilita sarcina agențiilor de știri de a asigura autenticitatea imaginilor, contribuind la eforturile industriei de a proteja creatorii și societatea de imaginile trucate.

Actualizările pentru modelele Alpha 1 Ver 2.00 & Alpha 7 S III aduc peste 30 de noi funcționalități care au rolul de a îmbogăți experiența de utilizare pentru fanii Alpha.

Principalele funcționalități noi pentru modelul Alpha 7 S III Ver 3.00:

  • Breathing compensation pentru modificarea focalizării păstrând efectul cinematic, în timpul înregistrării video
  • Descărcare gratuită a licenței DCI 4K 24 p frame rate real 24p și setări ale vitezei de declanșare de 1/96s, 1/48s și 1/24s
  • Funcția de asistență la autofocalizare (AF) pentru flexibilitate în materie de focalizare în timpul înregistrării video
  • Compatibilitate pentru sincronizarea cu time codes
  • Funcții tactile și de redare îmbunătățite
  • Suport pentru aplicațiile de monitorizare și control
  • Suport pentru transfer direct în Cloud din Creators’ App și Direct Creators

Principalele funcționalități noi pentru modelul Alpha 1 Ver 2.00:

  • Breathing compensation pentru modificarea focalizării păstrând efectul cinematic, în timpul înregistrării video
  • Cele mai avansate opțiuni de control de la distanță & funcționalități de transfer în FTP, dedicate fotografilor profesioniști
  • Funcții tactile și de redare îmbunătățite
  • Performanță îmbunătățită de stabilizare a imaginii pentru anumite obiective Sony
  • Compatibilitate 4K 30p UVC pentru streaming
  • Suport pentru transfer direct în Cloud din Creators’ App și Direct Creators
  • Suport pentru aplicațiile de monitorizare și control

Aceste actualizări implementează numeroase caracteristici foarte anticipate, menite să optimizeze funcționalitatea zilnică. Aceste actualizări rafinează funcțiile de fotografiere și simplifică fluxurile de lucru post-utilizare, integrând în același timp funcții avansate de filmare, cum ar fi cea de breathing compensation. În plus, actualizările introduc noi capacități de control de la distanță, îmbunătățesc funcțiile adaptate pentru aplicații profesionale și extind accesul la o gamă mai largă de aplicații de servicii cloud.

Soluția Camera Authenticity

Anul trecut, Sony și-a anunțat angajamentul de a dezvolta o tehnologie pe care să o integreze în camerele sale, pentru a contribui la lupta împotriva manipulării imaginilor și a falsurilor generate de inteligența artificială. Amploarea acestei probleme este în continua creștere, iar complexitatea sa evoluează de asemenea, fiind un subiect ce necesită concentrarea și atenția întregii industrii.

O parte esențială a soluției constă în transformarea mai multor camere Sony în camere conforme cu standardul C2PA. C2PA este un proiect al Joint Development Foundation, în cadrul căruia Sony este membru al comitetului director. C2PA își propune să dezvolte un standard tehnic deschis end-to-end pentru a oferi editorilor, creatorilor și consumatorilor modalități flexibile și accesibile de a înțelege autenticitatea și proveniența diferitelor tipuri de media.

C2PA este un organism de stabilire a standardelor care va dezvolta specificații tehnice privind proveniența și autenticitatea conținutului prin certificarea sursei și a istoricului conținutului media. Prin această actualizare de firmware, informațiile referitoare la autenticitate încorporate pe imaginile realizate cu Alpha 1, Alpha 9 III, Alpha 7S III și Alpha 7 IV pot fi menținute pe întregul lanț de utilizare, de la captare, până la publicare. Acest lucru le oferă fotografilor profesioniști posibilitatea de a păstra semnătura digitală a camerei, urmărind în același timp istoricul de editare pe parcursul revizuirilor.

O altă componentă esențială a soluției este tehnologia Sony de semnătură digitală in-camera, care „semnează” imaginile în timp real. Această nouă caracteristică certifică autenticitatea unei imagini în momentul captării sale și creează un „certificat de naștere digital” care este păstrat pe parcursul revizuirilor ulterioare. Semnătura conține metadate, inclusiv informații despre profunzimea 3D captate prin intermediul tehnologiei brevetate din senzorul de imagine dezvoltat de Sony.

Aceste informații de profunzime pot arăta dacă imaginea captată a fost cea a unui obiect 3D real – comparative cu o fotografie a unei imagini sau a unui clip video, oferind un nivel suplimentar de protecție și o garanție și mai mare a autenticității conținutului, ceea ce face ca soluția Sony să fie deosebit de utilă și unică pentru fotojurnaliști și agenții de știri.

Soluția Sony contribuie, de asemenea, la protejarea autenticității conținutului prin includerea unui site de validare a imaginii, care verifică imaginea chiar și după ce a fost editată cu ajutorul unui software de editare conform cu standardele C2PA. Acest serviciu confirmă autenticitatea unei imagini, faptul că fotografia a fost realizată de o anumită cameră și că obiectul fotografiei este unul 3D. Acest serviciu va fi oferit inițial unor agenții de presă selectate, urmând ca ulterior să fie extins și la alte agenții.