ANM: ATENTIONAREA Oficiala de ULTIM MOMENT cu un Cod Meteorologic in Romania pe 2 Aprilie 2024

ANM a emis o atentionare oficiala de ultim moment cu un cod meteorologic in Romania pe 2 aprilie 2024, iata ce fenomene meteo ne sunt aduse in atentie.

ANM ATENTIONAREA Oficiala ULTIM MOMENT Cod Meteorologic Romania 2 Aprilie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o atentionare oficiala de ultim moment cu un cod meteorologic in Romania pe 2 aprilie 2024, ea fiind adusa in atentia noastra din cauza fenomenelor de vreme severa care vor afecta toate regiunile despre care ni se vorbeste mai jos.

ANM aduce in atentia noastra un cod galben de vant si vijelie, plus ploaie, iar asta pentru ca vorbim despre vant cu rafale de pana la 110 km/h, dar si ploi in cantitati de pana la 20 l/mp, astfel ca daca ne vom deplasa in regiunile de mai jos, este recomandat sa fim foarte prudenti.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 22.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.