Austria: Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Vienei despre Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria a facut o serie de anunturi oficiale foarte importante, de ultim moment, privind finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iata ce transmite.

Austria Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT Vienei Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment, Viena vorbind despre finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, asta dupa ce ministrii Gerhard Karner si Catalin Predoiu s-au intalnit pe aeroportul capitalei austriece pentru a vorbi despre Air Schengen, sau Schengen Light, asa cum este numita intrarea noastra partiala.

Austria, prin Gerhard Karner, spune ca de finalizarea aderarii Romaniei la Schengen depinde punerea in aplicare a unor masuri convenite cu Comisia Europeana, pentru a se reduce numarul de migranti, dar si al cererilor de azil, insa desigur ca si tara noastra trebuie sa isi respecte angajamentele in ceea ce priveste protectia granitelor aeriene, maritime si terestre.

Austria vorbeste si despre consultantii care sunt trimisi pe aeroporturile din Romania pentru a ajuta la gestionarea fluxului de persoane care calatoresc in Spatiul Schengen, dar cere si repatrierea solicitantilor de azil, care au intrat in UE prin Romania si au ajuns pe teritoriul austriac, Karl Nehammer avand conditii specifice pentru a permite finalizarea aderarii.

“Schengen-Air subliniază cooperarea bună și necesară dintre cele două țări ale noastre atunci când vine vorba de  asigurarea siguranței populației. O protecție solidă a frontierelor externe ale UE. Au fost decise trei măsuri între Comisie și statele membre. Tripla operațiune Frontex la frontiera externă bulgaro-turcă, mai mulți bani pentru protecția frontierelor externe de la CE, continuarea proiectelor pilot pentru procedurile la frontiera externă.

Controale sporite la frontierele naționale pentru combaterea criminalității de contrabandă. Desfășurarea de consultanți austrieci în documente pe aeroporturile din București și Sofia pentru a sprijini personalul aeroportuar și poliția în detectarea falsurilor de pașapoarte. Repatrierea solicitanților de azil în Bulgaria și România, anul acesta deja 90 de persoane, în principal sirieni și afgani.”